"86.400" door Kaatje

Titel:  86.400
Auteur:  Kaatje
Datum:  11 mrt 2006
Revisie:  -
Gelezen:  4425

86.400

Wat heb ik de afgelopen weken genoten van de reacties op elkaars columns, dat is namelijk wat je wilt bereiken met een column: aanzetten tot nadenken, shockeren, emotie of weet ik veel.

Mijn eigen column "jaloers kreng" heeft geleid tot gesprekken en discussies in mijn privé-leven en ja dat zet mij dan tot nadenken. Ik wilde een stukje eerlijkheid delen en kwetsbaarheid en dat is zeker gelukt! Ook de andere columns over een minderheid zijn, pure liefde kunnen delen en een enkele ware kunnen hebben leidden tot mijn column nu. Ik ben van herkomst een enorme druktemaker qua denken. Ik zou willen dat mijn hoofd niet zo'n chaos was, maar dat is het 9 van de 10 keer wel. Mijn hoofd staat stomweg nooit stil: ik vind altijd wel wat, ik zie altijd oplossingen, mijn mening heb ik klaar, zou andere wegen kunnen inslaan en vind elk onderwerp het nadenken waard. Soms heb je dan van die momenten dat je je bewust wordt van een aantal essentiële levenslessen. Dit kan komen uit gesprek, vanuit ervaringen of door informatie te verkrijgen uit een hoek waarvan je het niet verwacht. Dit is mij gebeurd en geloof mij, ik verwacht geen wonderen, want ik ben trots, eigenwijs en nog vele andere prachtige eigenschappen (ook voor een ander?)

Het volgende stukje las ik op een onverwacht moment en wil het heel graag met jullie delen. Waarom? Om stomweg te gaan genieten en ik hoop dat het ook ooit inslaat in die botte hersens van mij. Lees je mee?

Beeld je eens in dat een bank elke ochtend een rekening voor je zou openen met daarop 86.400 euro. Het enige wat je hoeft te doen, is twee regels naleven:

  • Regel1: Je mag geen geld overhevelen naar een andere rekening, je mag alleen maar uitgeven. Wat je een dag niet opsoupeert, ben je 's avonds kwijt.
  • Regel 2: De bank mag dit spel op elk moment stopzetten, zonder je daarvan vooraf op de hoogte te brengen. De bank kan dus altijd zeggen: het is gedaan, ik sluit de rekening: game over!
Wat zou je doen?

Wedden dat je elke eurocent zou uitgeven aan dingen die je plezieren en aan cadeautjes aan mensen die je lief zijn? Kortom: met elke eurocent zou je geluk brengen in je eigen leven en dat van anderen. Of niet soms?

Welnu, bij die magische bank zijn we allemaal klant: het is de tijd. Elke ochtend krijgen we gratis en voor niets 86.400 seconden in een dag. En wanneer we 's avonds slapen gaan kunnen we de resterende seconden niet overdragen. Wat we vandaag hebben beleefd, is voorgoed verloren. Gisteren komt niet meer terug. Elke ochtend begint dit magische spektakel opnieuw.

De bank kan onze rekening elk moment, zonder opzeggingstermijn, afsluiten. Elk leven is eindig en de dood komt meestal onverwacht. Dus... wat ben je van plan met die 86.400 seconden die je elke dag krijgt?

-X-

Kaatje

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]