"Lesbische ouderdom" door Kada

Titel:  Lesbische ouderdom
Auteur:  Kada
Datum:  11 mrt 2006
Revisie:  -
Gelezen:  4414

Lesbische ouderdom

Als je net als ik bij een tankstation werkt, kom je heel veel mensen tegen op een dag. Kleine mensen, grote mensen, jonge mensen, oude mensen (veel oude mensen... bij mij op het station tenminste) en ook homoseksuele mensen.

We hebben onze vaste travestietige klanten waarvan ik gewoon zeker weet dat ze in het weekend met naaldhakken en een handtasje op de bar met hun achterwerk staan te zwaaien. We hebben onze Gerald Joling look-a-like. Haar elke dag weer strak in de golf, altijd een net-iets-te-veel-onder-de-zonnebank-kleurtje, laarzen van slangenleer en een broek met zebraopdruk. We hebben onze hooglesbische, nonchalante 'doe mij een lucky strike schat' met haar blonde kop krullen en overdreven stoer loopje.

En we hebben ook onze bejaarde 'wij zijn lesbisch en wonen al dertig jaar samen maar iedereen denkt dat we zussen zijn'. Ze komen al jaren trouw samen tanken, de ene tankt, de ander komt naar binnen om te betalen. De één pakt de zegels aan, de ander plakt ze op de spaarkaart. In eerste instantie had ik niet door dat ze lesbisch waren hoor want ze zijn van de oude stempel. Ze leven samen maar geen overdreven poespas hoor... "Al dat kleffe gedoe openbaar is nergens goed voor en we zijn ook maar gewoon mensen."

Ik word altijd helemaal blij van die twee. Zeg nou zelf, als je zo oud bent, de oorlog meegemaakt hebt, flower power ervaren hebt, vrouwenemancipatie gevoeld hebt tot in je tenen waarschijnlijk en dan op de oude dag nog zo kunt genieten van de liefde... iets mooiers is er toch niet. Ik zie hen tanken en kan me zo voorstellen dat ze samen boodschappen doen, heel trouw elke week samen naar de supermarkt, de ene rijdt het karretje, de ander pakt de boodschappen uit het rek en zo doen ze het al jaren. Ik kan me zo voorstellen dat ze samen op zaterdagmiddag het huishouden doen, de ene vouwt de was op, de ander staat ernaast met de strijkbout. Ze zien eruit alsof ze echt een eenheid zijn, echt een team. De een zet de koffie, de ander zoekt het koekje erbij. De een laat de hond uit, de ander verschoont de kattenbak. Prachtig gewoon!

Als ik hen dan zo zie en de rust zie die zij uitstralen dan mag ik alleen maar hopen dat ik ook zo oud wordt. Dat ik ook samen met mijn lief zo gezond bejaard mag worden en met zoveel liefde en eenheid haar mag verzorgen zoals zij mij ook verzorgd. Zij zijn voor mij twee mooie vrouwen die gewoon hun leven lijden zoals het hoort maar ze zijn ook twee lesbiennes die laten zien hoe trouw wij vrouwen kunnen zijn.

Soms, als ik in de vrouwenkroeg sta walg ik van de dingen die ik zie. Halve tongzoen-orgies op de dansvloer, vrouwen die overlopen van geilheid en gewoon schaamteloos aan elkaars erogene zones gaan zitten friemelen, daar ben ik veel te 'normaal' en loyaal voor, veel te burgerlijk en braaf ook waarschijnlijk. Met dit soort mensen wil ik niet geassocieerd worden en als dit beeldend is voor het lesbisch zijn dan zou ik me er nog bijna voor gaan schamen ook.

Maar als ik dan deze twee mooie, oude, gelukkige, trouwe vrouwtjes op het voorterrein zie tanken word ik helemaal week van binnen en denk ik "Wow, dat is nou echte liefde, echt samenleven" en dan ben ik er trots op dat ik deel ben van dezelfde subcultuur als zij.

Kada

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]