"Biseksueel: Dubbele kansen?" door Droombeertje

Titel:  Biseksueel: Dubbele kansen?
Auteur:  Droombeertje
Datum:  12 mrt 2006
Revisie:  -
Gelezen:  4414

Biseksueel: Dubbele kansen?

"Bisexuality automaticly doubles a chance for a date on a Saturday night."

Dat zei Woody Allen ooit eens. Maar is het wel waar? Voor sommigen misschien wel, maar ik vind het nogal vreemd.

Holebi en uitgaan is een mooie samenhang. Je ziet het niet veel, maar soms heb ik er een paar holebi's gezien in de heteroscène. Ik vond het vaak mooi om te zien dat ze het toch durven. Je moet het toch een beetje zien als een heterostel die in de Koningin in Groningen gaat stappen. Die worden ook vreemd aangekeken. Dat is met holebi's vaak al net zo. Raar is, vind ik, dat meestal de mannen er nog het meeste op reageren. Die roepen direct dat het smerig is en gaan met hun hand voor het achterste lopen. Ik vind dat zo kinderachtig. Die mannen die dan homo zijn, roepen toch ook niet dat de hetero's zulke doorgewinterde burgerlijke creaties zijn?

Toch zullen er in een doorsnee disco denk ik meer holebi's lopen dan je zou verwachten. Maar ikzelf zou niet in die doorsnee discotheek op zoek gaan naar een vriendin. Lijkt me veel te link. Stel dat ze nee zegt?

Je kan het wel doen, maar dan moet je niet die date op willen doen op die zaterdag. Men kan er namelijk nogal van schrikken als ze je leuk vinden en je ineens met een persoon van het zelfde geslacht staat te zoenen. Ik heb dit zelf ook eens mee gemaakt en het was totaal geen pretje. Andersom natuurlijk ook. Mocht je als vrouw zijnde een vrouw treffen die jou leuk lijkt te vinden, ga dan niet bij een man om zijn nek hangen. Dat halveert je kansen voor een date.

Je moet als bi-zijnde van te voren dan een keuze maken denk ik wat voor soort date je wilt. Wil ik dat de disco me kent als hetero, of als homo. Heb ik wel eens behoefte aan een date, is de eerste vraag. Vaak hoor ik om me heen dat het daar nogal om draait. Wie van de mannen het eerste scoort bij de dames. Pas dan is er aan de orde wie het meest drinkt voor hij dronken is.

Het gaat allemaal toch om liefde? Waarom het zoeken van een relatie scoren noemen? Als je dat net zo veel doet als in een voetbalwedstrijd, heb je wel elk weekend een ander... Of elk weekend twee, als je bi bent...

Droombeertje

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]