"Different" door Hendrik

Titel:  Different
Auteur:  Hendrik
Datum:  26 mrt 2006
Revisie:  -
Gelezen:  4448

Different

Anders zijn, dat is veelgehoord, zeker in christelijke kringen. Anders zijn omdat je waarde hecht aan religie of een vorm van geloven. Anders zijn vanwege de keuzes die gemaakt worden. Andere keuzes dan anderen op goede gronden, geloofsgronden. Waarheden wordt dan soms gezegd, eeuwigdurende waarheden. Dat is mogelijk, er zijn waarheden met eeuwigheidswaarde. Echter zijn er dat maar een paar, misschien zelfs maar één. Wie het weet mag het zeggen.

Deze column schrijf ik omdat ik me boos maakte vanwege het bericht in de media waarin melding werd gemaakt van een lespakket voor christelijke scholen (lees het bericht op gaykrant.nl). Dat lespakket moet dienen om jongeren te informeren over homoseksualiteit. Echter die dienst kan het nooit doen omdat het mank gaat, het staat maar op één been. Én u weet wat er gebeurt als u op één been staat, dat hou je niet vol, daarmee sta je ook niet stevig. Ik merk dat ik voorzichtig te werk wil gaan, ik ben eigenlijk heel erg boos en wil dat min of meer maskeren.

Volgens het lespakket draagt men de christelijke visie uit. De christelijke visie, zij hebben de waarheid. Ik meen echter ook iets van waarheid te kennen, daarover schreef ik in mijn vorige column. De waarheid heb ik niet in pacht, dat is mij veel te pretentieus. De intentie heb ik om wat ik voor waarde aanzie, als waardevol ervaren heb, om dat door te geven aan anderen. Dus een soort van boodschap heb ik wel.

Dare to be different, dat is mijn boodschap hier en nu! Durf anders te zijn, wees anders. Jij mag zijn wie je bent, zoals je bent, met je seksuele geaardheid, met je hele wezen mag je er wezen! En dat lespakket, als jij daar op school mee geconfronteerd wordt, zoek dan hulp om er iets tegenover te kunnen zetten. Er is niet één christelijke visie op homoseksualiteit. Daarvan zijn er velen, en gelukkig zijn de meeste tegenwoordig gericht op de toekomst!

Wat dat different betreft, die site op het internet. Zij werken vanuit een exclusieve gedachte, gaan dus uit van het feit dat zij weten wat waar is. Ik weet uit het verleden dat er door hen mensen in de publiciteit gebracht zijn die publiekelijk verklaarden 'genezen' te zijn van hun seksuele geaardheid. Nu ik het schrijf merk ik dat de zin niet klopt omdat je genezen kunt van een ziekte, niet van wie je bent... daar mag je trouwens door niemand van afgebracht worden. Dan zou je van jezelf verwijderd worden en tenslotte jezelf kwijtraken.

In deze tijd hoor je meer en meer dat er een soort van beweging gaande is wat betreft de tolerantie van homoseksualiteit. Een negatieve beweging wel te verstaan, dat is een gif dat als een soort van virus gevaarlijk werk doet. Dus als je different tegenkomt, wees alert, op u hoede! Mijn ding heb ik gezegd, mijn boosheid heb ik in banen geleid tot Het Goede!

Hendrik

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]