"Vriendje" door Kaatje

Titel:  Vriendje
Auteur:  Kaatje
Datum:  29 mrt 2006
Revisie:  -
Gelezen:  4417

Vriendje

Nee, nee, heb niet het pilletje van Yvonne geslikt en spontaan hetero geworden. Vroeger daarentegen, toen ik nog niet ziek was (lees de column over mijn oma) heb ik een berg vriendjes versleten. Tot het moment kwam van intimiteit en dan bedacht ik mij: "Hmmm, dit is toch niet de jongen die ik zoek." Twee jongens bij wie ik mij dat achteraf bedacht, toen werd de gedachte alleen: "Ik vond het toch niet zo geweldig…"

Veel mannen geven dan de standaard antwoorden als: "Dan heb je mij nog niet in bed gehad", "Je hebt de verkeerde kerel getroffen probeer het eens met mij" en blablablablabla.

Dit vriendje slaat op mijn huidige vriendje! Ik werd erg geraakt door de column van Kada Lastige vriendschappen en dan vooral het stukje over mannelijke vrienden en dat zij niet de grens kunnen bewaren tussen vriendschap en verdergaande "aandacht". Ik heb namelijk wel zo'n vriendje...

Het mooie is, is dat wij ook uitingen hebben naar elkaar waarvan vreemden zullen denken dat wij maar in onze vingers hoeven te knippen en elkaar in bed zullen krijgen. Alleen dit vriendje is mij teveel waard om überhaupt maar de gedachte te hebben om in mijn vingers te knippen. Dit vriendje is een soulmaatje, die je waarschijnlijk maar één keer in je leven zal tegenkomen. Laat staan in het andere geslacht.

Ik heb het mijn grote liefde (vrouw met kinderen en gigaverleden) vaak over mijn vriendje en het feit dat ik niet zo scheutig ben in mijn uitingen naar mensen die belangrijk zijn voor mij. Mijn grote liefde word knetter van mijn liefdesbetuigingen, want zij krijg het overschot aan wat ik voor de rest van ademend Nederland in mij heb. Mijn grote liefde heeft ook een zwak voor mijn vriendje, want mijn vriendje adoreert mijn grote liefde. Hij noemt ons:"zijn meiden". Samen daarentegen kunnen zij mij heerlijk treiteren met hun uitingen naar elkaar aangezien ik nog steeds dat ontiegelijke jaloerse kreng ben. Dat terwijl ik voor beiden mijn handen in het vuur zou steken, zij geven mij het gevoel dat ik voor hen net zo belangrijk ben als zij voor mij.

Uitingen als: "Ik hou van jou..." zal ik ook alleen maar tegen mijn grote liefde zeggen, terwijl ik ook van mijn vriendje hou. Ik hou van hem omdat hij mij neemt zoals ik ben, klaar staat wanneer ik hem nodig heb, gekrenkt is wanneer ik een fout grapje maak en het simpele feit, omdat hij in mijn leven hoort. Na een diepgaand gesprek in de auto met mijn vriendje over de fase waarin ik tijdelijk in mijn leven zit, kwamen wij tot het uitspreken van de genegenheid die wij voor elkaar voelen. Zo vertelde ik hem ook dat ik nooit tegen een "buitenstaander" zeg dat ik van hem hou. Zijn pret-oogjes twinkelde, maar repte er geen woord over. Een uur later besloot ik toch maar naar binnen te gaan en de rij auto's achter mijn vriendjes grote bus groeide. Bij het naar buiten gaan, riep hij: "Hey, muts!"

Ik keek om, hij schonk mij zijn mooiste glimlach en zei: "Ik hou toch van je hoor!"

Ik heb naar hem gelachen en ben snel mijn trappenhal ingegaan om mijn waterige ogen niet aan hem te showen.

Kaatje

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]