"Contactadvertentie" door Magic_boy

Titel:  Contactadvertentie
Auteur:  Magic_boy
Datum:  30 mrt 2006
Revisie:  -
Gelezen:  4414

Contactadvertentie

“Hoi, ik ben een jongen van 18 jaar oud. Ik zoek een leuke jongen om gezellige dingen mee te doen! Ben jij niet ouder dan 21 en ben jij ook op zoek naar die ene leuke jongen? Reageer dan snel!”

Mijn god; hoe moeilijk kan het zijn om een contactadvertentie te schrijven. Of ben ik nou gewoon verschrikkelijk slecht in dat soort dingen??
“Hoi, ik ben een jongen van 18 jaar oud”
Hoi... dat klinkt echt alsof ik een inspiratieloos geval ben, die niet weet hoe hij jongens van zijn leeftijd aan moet spreken. En dat woord “oud” klinkt alsof ik al in de midlifecrisis zit!!
“Ik zoek”
Klinkt aan de wanhopige kant.
“een leuke jongen om gezellige dingen mee te doen!”
Ja, deze zin mag in z’n geheel geschrapt worden; op ‘gezellige dingen doen’ komen waarschijnlijk alleen geile opa’s of saaie ganzenbordsukkels af. En dat uitroepteken is gewoonweg zielig.
“Ben jij niet ouder dan 21 en ben jij ook op zoek”
Ook hier sla ik de plank volledig mis; jongens die niet ouder zijn dan 21 jaar zijn niet op zoek en hebben waarschijnlijk al een vriend. Alleen de niet-leuke jongens die niet ouder zijn dan 21 jaar reageren waarschijnlijk op zo’n duffe advertentie.
“naar die ene leuke jongen?”
Naar welke ene leuke jongen? Hayden Christensen? Orlando Bloom??? Dan moeten ze vooral op mij reageren... het moet slaan op mezelf.
“Reageer dan snel!”
Geen commentaar.

“Heyhey, ik ben een jongen van 18. Het lijkt me leuk om op deze manier een leuke jongen te ontmoeten. Ben jij die ene jongen en ben je niet ouder dan 21?? Aarzel dan geen seconde en laat wat van je horen!”

Neeee! Dit is het gewoon niet. Een jongen van 18??? Van 18 wat?? Kilo? Maanden? Meter? Pfff, het moet hipper en flitsender; het moet pakkend zijn. Het moet slaan op de gemiddelde jongere van nu.

“Yo, dit joch is pas 18 jaar, in het bezit van een Zwitsers zakmes (nummer 25) en op zoek naar een toffe gozer. Als je ouder bent dan 21 kun je opsodemieteren. Reageer je toch? Dan krijg je een stomp voor je bek! Ben je leuk? Waar wacht je dan nog op?!”

Nou, dit spreekt vast een hoop jongeren aan. Persoonlijk zou ik er niet op reageren. Maar ja, persoonlijkheid is een relatief begrip tegenwoordig. Wie is er nou nog zichzelf anno 2006? Het begint er op te lijken dat heel wat mensen zich laten intimideren door anderen met een sterke mening. Zijn mensen wel wie ze zeggen dat ze zijn? Is die leuke jongen die je kent via internet geen 50+’er? Waarom zingt Lange Frans een lied over ‘zinloos geweld’ als hij het zelf lastig vindt om zijn handen thuis te houden? Waarom protesteren mensen tegen de uitzetting van Taïda, terwijl ze klagen over teveel buitenlanders? Waarom is het openbaar maken van het homo-zijn zo moeilijk; Nederland is toch tolerant? Pfff, schei toch uit! Misschien moeten mensen in ons land eens minder zeuren en beter nadenken. Minder met alle winden meewaaien; maar eens bezig zijn met zichzelf onder het genot van een kop koffie en een lekkere negerzoen. Zo, nu heb ik meteen een idee voor een goede contactadvertentie:

“Hey, ik vind het misschien moeilijk om zo’n contactadvertentie op te stellen, maar ik ben wél mezelf. Spreek je snel!”

Magic_boy

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]