"Liefde?!?" door Droombeertje

Titel:  Liefde?!?
Auteur:  Droombeertje
Datum:  11 apr 2006
Revisie:  -
Gelezen:  4428

Liefde?!?

Mooi iets, liefde. Ben ik helemaal eens mee! Ow, zeker weten. Het ongeremd gepassioneerd houden van iemand. Of ik er goed in ben weet ik niet.

Maar wat mij soms wel eens stoort is dat de liefde in series en soaps alleen wordt afgebeeld door een man en een vrouw. Je ziet bijna nooit twee mannen of twee vrouwen die elkaar lief hebben. Zijn we daar te schuchter en te preuts voor? Of heeft het met het ideaalbeeld van de maatschappij te maken? Waarom mag iets moois als de liefde niet gewoon gezien worden? Al is het tussen twee mensen van hetzelfde geslacht. Waarom moet men daarom gepest worden en soms gemarteld.

Ik heb het in een eerdere column al eens over de liefde gehad: tussen twee mensen die wel bi zijn, en toch een hetero relatie hebben. Ik zie hem echter ook wel een jongen liefhebben op de manier zoals hij haar lief heeft. Omgekeerd net zo goed. Zij kan ook best vrouwen liefhebben zoals ze hem lief heeft. Universele liefde, voor een karakter en persoon, niet voor een geslacht.

Dat is ook hoe ik lief zou willen hebben. Ik ben zelf ook zeer zeker iemand die valt op karakter en niet op geslacht. Het gaat mij ook om uitstraling en indruk. En er moet een klik zijn. De passie hoeft er niet meteen vanaf te springen maar het is wel een mogelijkheid.

Passionele liefde is vaak ook de liefde die je het meest kapot maakt als het wordt beƫindigd. Misschien dan een idee om een passionele vriendschap op te bouwen met iemand? Dat je de warmte gewoon voelt terwijl je gewoon naast elkaar staat, zonder een enige aanraking.

Ik pleit voor een liefdevol leven... Love is like oxygen: When you get too much you get too high, not enough and you gonna die.

Droombeertje

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]