"De Fysio" door Kaatje

Titel:  De Fysio
Auteur:  Kaatje
Datum:  7 apr 2006
Revisie:  -
Gelezen:  4425

De Fysio

Ik loop sinds 4 weken onder constante behandeling bij een fysiotherapeute. Waarom? Ik ben bij mijn liefde van de trap afgerold van de bovenste trede tot aan de onderste. Resultaat? Gebroken staartbeen (oftewel stuitje) ondertussen grotendeels genezen van gekneusde ribben en gescheurde aanhechting van de bovenbeenspier. De fysio op aanraden van de huiarts en ja hoor, ik had mijn natuurlijk genezingsproces naar zijn grootje geholpen door veel en intensief te bewegen (op artsadvies). Dus nu aan de ultra-sound-therapie, dit trouwens zonder sound maar met elektroden enzo. Daarnaast moet ik veel bewegen en sporten bij de beste vrouw, nah mensen die mij enigszins kennen…….dat is niets voor mij. Nu kom ik gemiddeld van twee tot vier keer per week bij deze vrouw en bij elke behandeling, elke sessie komt er een pottengrapje of een seksueel (lees homoseksueel) getint grapje. Laat ik duidelijk zijn, het is niets kwetsend of denigrerend... meer losse flodders.

Mijn gaydar slaat nog niet in het groen, maar de vrouw laat mij in het ongewisse. Heeft weliswaar een relatie met een man, maar laten elkaar vrij (???). Ik sta van mijzelf te kijken dat ik deze geweldige inkoppertjes (de grapjes) niet benut, maar ik laat ze heerlijk over mij heen komen en ga er vanuit dat deze vrouw zich ooit verklapt of homograpjes toch de leukste grapjes vindt die zij kan verzinnen.

Naar mijn mening weet zij ook niet dat ik aan die chronische ziekte lijd en die voor geen meter is weg te masseren of weg te werken is met ultrasound. Ik voel mij ook niet geroepen om daarop in te gaan, stomweg omdat ik het een te leuk spelletje vind. Ik ga nergens op in, ik flirt niet, ik kijk niet wat er gebeurt, ik onderga de behandeling en loop vervolgens met een paar opmerkingen of grapjes de deur uit.

Een voorbeeldje? Zie voor je de fysio die mij behandelt en tegen mij aankletst met het volgende verhaal: Ik kom vanmorgen om 07:30 hier binnen met mijn collega’s (allemaal mannen btw) en ik zie dat iemand vergeten is zijn massage-olie op te ruimen. Dus ik zeg: "Hey, haal die pot eens weg, ik ben hetero!" Hier moet zij bedaarlijk om lachen en ik lach dapper mee, vooral omdat ik de opmerking flauw vind en hem bijna niet meer zelf kan bedenken.

We hebben een soort vertrouwensbandje gekregen en bespreken wel een aantal zaken, ik lig daar toch en schiet vrij snel in mijn vak als hulpverlener. We bespreken dan voor mijn gevoel best delicate onderwerpen (let wel ik luister!!) zoals het hebben van lichamelijk contact, dus de toevoeging bij: "Ik heb geen lichamelijk contact gehad met een man... ow, trouwens ook niet met een vrouw." .. swing swung gaydar?"

Ik twijfel hard. Neemt niet weg dat zij een dijk (whahahaha die vind ik weer leuk) van een fysio is en mij weer aardig mobiel begint te krijgen. Ik sport dan wel niet, maar haar opmerkingen inhaleren en zo luchtig mogelijk uitademen, is een sport op zich. Zie, zelfs fysio is leuk!!

Kaatje

Kaatje

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]