"Onvoorwaardelijk" door Kaatje

Titel:  Onvoorwaardelijk
Auteur:  Kaatje
Datum:  21 apr 2006
Revisie:  26 apr 2006
Gelezen:  4420

Onvoorwaardelijk

Ik kleed mij uit en zij zit op de rand van het bed, haar ogen aandachtig op mij gericht. Ik twijfel of ik het licht uit zou doen, maar klik in plaats daarvan de TV aan. Lichtschijnsel vormt een gloed door de slaapkamer. Ik verbaas mij over het feit dat ik geen passend lingeriesetje aanheb. Klein beetje schaamte, dat dit niet meer zo belangrijk is naar mate je ouder wordt. Ik kijk haar kant op maar zij knipt vriendelijk met haar ogen en strekt zich uit. Het deert haar zichtbaar niet, dat ik een rode kanten bh aan heb met een zwarte katoenen string. Snel schop ik de lingerie uit en kruip in bed, zij vleit zich tegen mij aan en gromt zachtjes in mijn oor. Ik trek het dekbed hoger op en zij kruipt mee omhoog en zet haar nagels in mijn arm en kijkt mij strak aan. Ze legt haar hoofd in mijn hals en ik doe langzaam mijn ogen dicht en geniet van haar aanraking.

Shit ik moet mijn tanden nog poetsen….. Ik spring uit bed, ren langs de TV die de rondingen van mijn lichaam moeten hebben benadrukt, op naar de douche. Ze komt achter mij aan en kijkt hoe ik met de elektrische tandenborstel de dagelijkse geuren en plaksel probeer te verwijderen. Ze loopt nog even naar de extra slaapkamer en komt spoedig weer achter mij aan.

Ze ligt eerder in bed dan ik. Onder mijn kamer zit een poort naar de achterplaats en die klapt met zo'n rotklap dicht, dat wij beiden omhoog veren van de schrik. Ik vloek en tier, omdat het al 1000 maal is besproken in de jaarlijkse vergadering. Ze schrikt van mijn verbaal geweld en loopt weg. Ondertussen zoek ik weer mijn plekje in bed en vind de warmte. Zij kijkt om het hoekje van de deur en ervaart de rust en stilte van mij kijkend naar de TV vanuit bed. Ze kruipt naast mij en kijkt mij met samengeknepen ogen aan en tast af waar ik zit en hoe ik mij voel. Ik fluister zacht lieve woordjes tegen haar en zij krult zich op, tussen mijn benen.

Het interesseert haar niet, dat ik niet het perfecte figuur heb.
Het interesseert haar niet, dat mijn lingerie puzzelstukjes zijn van eerdere setjes.
Het interesseert haar niet, dat ik soms even uit mijn dak kan gaan.
Het interesseert haar niet, dat ik uit mijn mond zou kunnen stinken.

Ze houdt van mij, onvoorwaardelijk.
Ze houdt van mij, omdat ik ik ben.
Ze houdt van mij, stomweg omdat ik er ben.

En ik………..
Ik houd zielsveel van haar, omdat zij er is wanneer ik zaken niet meer zie zitten. Als ik te vol ben van alles wat er om mij heen gebeurt. Zij houdt onvoorwaardelijk van mij, ook al maak ik er soms een potje van of het feit dat ik pot ben. Onvoorwaardelijk, ja het bestaat nog!!
En nu…………….. nu ga ik haar kattenbak verschonen.

Kaatje

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]