"Tevreden" door Magic_boy

Titel:  Tevreden
Auteur:  Magic_boy
Datum:  14 mei 2006
Revisie:  -
Gelezen:  4406

Tevreden

Neuriënd open ik de cd-speler om Madonna’s nieuwste plaatje op te zetten. Vrolijke gedachten komen bij me op; mijn huiswerk maken onder het genot van een kop warme koffie, bitterkoekjes en de sensuele stem van de “Queen of Pop”. Het warme gevoel dat iedereen kent welt in me op; het alledaagse leven bevalt me en de dingen die ik doe gaan zoals ik wil. Ik ben tevreden.

Soms kun je tevreden zijn zonder dat er echt iets gebeurt of gaat gebeuren. Zonder dat er zelfs iets is veranderd. Op die bewuste momenten voel je je ineens gelukkig. Ineens denk je: “Waar kan ik me in vredesnaam druk om maken? Ik leef in een veilig land, in ieder geval één van de veiligste landen ter wereld. Een land met welvaart, hoge technische ontwikkelingen en vrijheid van meningsuiting. Ik heb leuke vrienden, lieve ouders, een mooie eigen kamer. Een konijn. Met mensen die me niet mogen hoef ik niet om te gaan. Het ontbreekt aan niets; onderwijs, spullen, liefde. Waar kan ik me in vredesnaam druk om maken?” Het zou van de zotten zijn als “op jongens vallen” het enige was wat me tegenhield gelukkig te zijn. Toch? Als er een lijst zou worden gemaakt met alle mensen waarvan hun omstandigheden hen ongelukkig maken, zou ik er niet op voorkomen.

Ik slurp aan mijn koffie, terwijl ik het net getypte stukje tevreden doorlees. Een korte column deze keer. Dat is niet erg; dan is de boodschap des te duidelijker.

"Time goes by so slowly for those who wait
No time to hesitate"

Magic_boy

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]