"In the name...of love?" door Fred

Titel:  In the name...of love?
Auteur:  Fred
Datum:  16 mei 2006
Revisie:  -
Gelezen:  4455

In the name...of love?

Er is in Amerika een omvangrijke groep christenen, die homoseksualiteit als een aandoening zien. En een aandoening is behandelbaar. Ze schuwen weinig middelen om hun overtuiging kracht bij te zetten en hebben veel methodes om homo's om te turnen in hetero's. Zal ik een paar voorbeelden geven? Tieners opsluiten in een kamp met verplichte bijbelstudie voor langere tijd, soms meer dan een jaar. Er is ook een soort electrotherapie, plaats electroden op de penis van een tiener (nee, dit wordt geen kinky porno) en laat hem naar naakte mannen kijken. Als er een erectie optreedt, straf je die af met een stroomstoot... Zomaar een paar voorbeelden.

Daarnaast zijn deze groeperingen heel aktief als het gaat om het voorkomen van homoseksualiteit door bijvoorbeeld voorlichting op scholen. Rechtzaken en bedreigingen zijn heel gewoon. Geweld tegen homo's wordt niet geschuwd. Haat wordt gezaaid... Gelijke rechten voor homo's worden op alle mogelijke manieren tegengewerkt. Exodus International, Love in Action, Narth... Het is de moeite van even Googlen waard. And all in the name of love...

Maar gelukkig is dat Amerika, wij in het verlichte Nederland weten beter. Wij accepteren homo's en vechten wereldwijd voor homorechten. Denk aan het optreden van onze premier in Indonesiƫ... Wij weten dat gender identity (je seksuele voorkeur) vast staat en niet te veranderen is. Toch? Toch zijn ook in Nederland dergelijke groeperingen actief. Kijk maar op http://www.different.nl. Lees de site eens goed... Ook die van "Onze Weg". Ex-homo's...wat zijn dat? Ex-mensen? En dan heb ik het niet alleen over de katholieke kerk met zijn homofobe benadering. "Different" is onderdeel van Het Heil des Volks in Amsterdam, een organisatie die subsidie ontvangt van de gemeente Amsterdam, jouw en mijn belastinggeld. En in grote delen van Nederland worden dit soort clubs heel serieus genomen.

Het lijkt alsof in Nederland de strijd voor gelijke rechten gestreden is. Onze Grondwet is duidelijk. Helaas wonen niet alle homo's in de Randstad. De Nederlandse biblebelt bevat ook homo's. Zelfs onze 'gay capitol' Amsterdam subsidieert anti-homo groeperingen. Wees waakzaam en strijdbaar, want zelfs in Nederland is de strijd niet voorbij en alsjeblieft.... knok mee! In the name of love!!!

Fred

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]