"Het Vaticaan..." door Fred

Titel:  Het Vaticaan...
Auteur:  Fred
Datum:  23 mei 2006
Revisie:  -
Gelezen:  4423

Het Vaticaan...

Het was een documentaire in de Balie in Amsterdam op IDAHO...wat? Idaho? Nooit van gehoord.... Ik ook niet tot vorige week woensdag. The international day against homophobia... Er was een documentaire met na afloop een discussie over homo aktivisme en zo. De documentaire toonde hoe het er met homo's in Europa voorstaat en ik schrok er van. Zeker in Polen is het erg en zeker in Polen speelt de Katholieke Kerk een hele dubieuze rol. Ze stimuleren homohaat en houden homorechten tegen. Lang heb ik gedacht, dat de rede, de ratio, in de discussie over homoseksualiteit en geloof uiteindelijk wel zou winnen. En het was voor mij vooral een theologisch debat. Je voert argumenten voor en tegen aan en op een gegeven moment heb je een uitkomst waar je het samen over eens bent. Christenen waren broeders en zusters, met wie ik van mening kon verschillen, maar met wie ik mij toch verbonden voelde. Dat verandert.

Ik kan ontzettend boos worden, als ik lees hoe het Vaticaan in Polen homohaat levend houdt en bijvoorbeeld voortdurend probeert om homo organisaties buiten mensenrechtenorganisaties en de Economische en Sociale Raad van de VN te houden. Dat heeft niets meer te maken met een kerk die moeite heeft met homoseksualiteit, dat heeft niet te maken met een verschil van mening, dat heeft te maken met het daadwerkelijk in stand laten van vervolging en tegenwerking van mensen die proberen aan homo's fundamentele mensenrechten toe te kennen.

Het verhaal van Jezus, die toch de grondlegger van het Christelijk Geloof is, is een verhaal van een Mens, die zich voortdurend liet leiden door liefde voor wie vervolgd werden, voor wie zelf niet kon spreken, voor wie lijden in deze wereld. Hij kwam op, voor wie niemand opkwam en Hij gaf stem aan wie geen stem hadden. Het Vaticaan doet, als het om homorechten gaat, het tegenovergestelde van wat Jezus Christus deed. Terug naar de middeleeuwen. Alle wetenschappelijke studies over homoseksualiteit ten spijt, de theologen weten het beter. Nog even en de inquisitie komt terug. Nog even en de brandstapels waar de verlichte wetenschappers op hebben gebrand, kunnen namens Herr Ratzinger weer worden aangestoken. Hoe is het mogelijk, dat een club die pedofielen de hele wereld heeft rondgepompt zonder ze een strobreed in de weg te leggen, nu ineens meent homo's mensenrechten te kunnen ontzeggen.

Wee u... want tegen de Geest van Christus ingaan doet vooral...de anti-christ!

Fred

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]