"Gay stappen!" door Rob

Titel:  Gay stappen!
Auteur:  Rob
Datum:  28 mei 2006
Revisie:  -
Gelezen:  4399

Gay stappen!

Oké daar ga je dan, 18 jaar en een echt dorpskindje. Gelukkig had ik iemand bij me die wel vaker in een grote stad was. Voor stadsmensen is deze column waarschijnlijk een "OMG what een kneus"-column. Eerst moest ik met de trein. Persoonlijk hou ik niet van de trein. Het gaat mij iets te snel en je weet nooit wanneer je eruit moet. In een zenuwachtige bui maar aan alle mensen om je heen vragen. Daar zit je dan in een coupé naar het donker te staren op weg naar Gay Palace te Rotterdam. Na wat aanwijzingen arriveer je dan...*bliep* Rotterdam Centraal, deze trein rijdt verder naar Amsterdam *bliep*. Ik stap uit en schrik even. Hoeveel sporen zijn dit? OMG wat is het groot, maar alsof het heel normaal is loop ik achter mijn metgezellen aan. Ik stap het station uit en vraag weer even om een momentje.

Dat gebouw, OMG wat is dat groot! Dat is een fucking wolkenkrabber, een echte!! Zoals in films!! Dan valt mijn oog op metalen rails in de grond. Rijden hier treinen gewoon door de stad? Nee slimmert, dat zijn trams. Leuk idee en handig ook trouwens, maar waarom het tram heet? Ik zie een zebrapad. Vol goeie moed gooi ik mijn lichaam voor een auto, maar word nog net op tijd aan mijn jas terug getrokken. HET STOPLICHT IS ROOD, SUKKEL!!! Huh?? Pardon?? Stoplicht + zebrapad, wat is het nou, huh? Bij een zebrapad moet je toch gewoon stoppen, dus waarom ook nog een stoplicht? Dat is een beetje dubbel lijkt me.

Ik arriveer in Gay Palace, maar zo gemakkelijk ging het natuurlijk niet. We moesten bijna een half uur zoeken en zaten hardstikke verkeerd, maar jullie kennen me dat vertel ik er niet bij. Homo's? Zijn dit homo's? Maar die lijken wel erg hetero. Op een verdwaalde rondvliegende wapperhand zouden de meesten net zo goed hetero kunnen zijn. Wat een coole sfeer en bovenal wat een leuke meiden: aardig, grappig, lief, leuk, en bovenal niet hoerig. Maar ik kwam voor de jongens deze avond. Wat gedanst en gesjanst, het was erg leuk. De grote boze stad heeft in werklijkheid een klein gezellig hartje. Maar toch gaat er niks boven een roddelend, met grijze-dakduiven en not-openminded overgoten dorpje.

Waarom wil ik altijd alles wat ik niet heb?

Rob

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]