"Maxima is bi....." door Yvonne

Titel:  Maxima is bi.....
Auteur:  Yvonne
Datum:  23 jun 2006
Revisie:  -
Gelezen:  4442

Maxima is bi.....

zegt mijn vrouw....

We komen op het thema omdat vanavond Nederland tegen Argentinië speelt en mijn vrouw natuurlijk op de bank voor de buis hangt te pottenkijken. Pottenkijken. Ook zo’n geweldige woordspeling die ik sinds kort aan mijn vocabulaire heb toegevoegd, sinds ik met de vrouw een leuke middag in de duinen beleefd heb, niet zonder pottenkijker.... En om dat deel even een volmaakter afsluiting te geven. Hand in hand door de duinen terug naar de auto lopend, twee vermoeide, maar vrolijk keuvelende kinderen achter ons aan, komen we twee jonge mannen tegen op het duinpad. De één kijkt zwaar geobsedeerd naar ons en in het voorbijgaan roept hij ons toe: “Jullie weten niet wat je mist!” Waarop mijn mannetje achter ons zijn gekeuvel onderbreekt en triomfantelijk terug kraamt: “Dacht je!” Ik had geen passender antwoord kunnen bedenken en vrolijk lachend vervolgen wij onze weg naar de auto zonder de heren nog een blik te gunnen.

“Ze ziet er weer leuk uit vandaag!” is wederom een statement van de vrouw. Want, zo beweert ze, de laatste keer dat ze haar zag, “zag ze er maar wat truttig uit”.
Hoe ze dan kan beweren dat Maxima bi is, wil ik weten. “Heel simpel” zegt de vrouw: “buikgevoel!”
“Ja maar”, kom ik pietje peuter die alles precies wil weten, “da’s niet genoeg”.
“Nou ja”, meent ze “ik heb daar ooit een lange discussie over gehad op het werk. Toen kon zich niemand wat voorstellen onder seks tussen Maxima en Alex en dus moesten we wel concluderen: Maxima is bi. Het is dus een feit!”
“Een feit?”
“Ja en ik denkt dat alle vrouwen bi zijn, nou ja 75% dan.”
“Alle vrouwen zijn bi?” vraag ik in ongeloof.
“Ja, ik denk dat alle vrouwen wel eens overwogen hebben seks met een vrouw te hebben. En Maxima heeft vast al wel eens seks met een vrouw gehad.”
“Hoe wil je dat nu weer weten?”
“Weet ik niet, da’s buikgevoel”.
“Gaydar?”
“Ja, maar die is kapot”.

Aangezien de vrouw nu geheel in het voetbalspel opgaat en ik me er met geen mogelijkheid toe kan zetten me voor het spelletje met het balletje te interesseren, werp ik me op het internet om toch maar eens na te kijken wat dat nu eigenlijk is: biseksualiteit. Ik krijg na wat zoekwerk het volgende antwoord: en krijg na wat zoekwerk het volgende antwoord: "Biseksualiteit is het je emotioneel en/of seksueel aangetrokken voelen tot zowel mannen en vrouwen, ongeacht je feitelijke gedrag."

Vroeger, toen ik nog kind was, werd biseksualiteit heel anders beschreven. Toen werd er zoiets gezegd als: “Da’s een grammofoonplaat, hahahahaha...” En dan vroeg je als kind wat daar dan mee bedoelt werd en kreeg je ten antwoord: “Ja, je weet wel, die eet van twee walletjes.” En dan wist je nog steeds niets, als alleen maar dat een mens soms een grammofoonplaat genoemd kon worden en van twee walletjes kan eten, terwijl jij je maar af stond te vragen wat dat dan met muziek te maken had.

Maar het zou dus zomaar zo kunnen zijn dat het inderdaad zo is..... Ze zou echt bi kunnen zijn. Als ik nou een gaydar had, maar die heb ik dus nog nooit gehad, laat staan een kapotte, dan zou ik het nu weten. Als ik een mogelijkheid had, dan zou ik het gaan vragen. Maar ja, zo zegt de vrouw “Dat moet je dan wel persoonlijk doen, want anders komt ze er natuurlijk nooit voor uit”.

Ze klinkt wel heel zelfverzekerd hè, die vrouw van mij?

Yvonne

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]