"Relatie-drieluik...the end" door Kada

Titel:  Relatie-drieluik...the end
Auteur:  Kada
Datum:  27 jul 2006
Revisie:  -
Gelezen:  4432

Relatie-drieluik...the end

Na een rumoerige tijd hoop ik mijn relatiecrisis af te sluiten met deze column. Ondanks dat de titel onheil voorspeld is niets minder waar! Ik had nooit kunnen dromen dat drie weken vakantie een mens uiteindelijk zoveel goed kan doen…nooit geweten dat drie weken vakantie een relatie zoveel inzicht kan geven.

Ondanks dat ik drie weken bij mijn eigen moeder en zus leefde gaf het mij de kans om als bijna buitenstaander naar mijn eigen thuissituatie te kijken. Het was alsof ik in een totaal ander leven stapte, het leven wat ik 6 jaar terug zo ongeveer leefde en ik zag ineens heel duidelijk het verschil tussen wie ik was en wie ik geworden ben. Er waren bepaalde dingen die ik ineens heel erg waardeerde in mijn partner, in mijn huidige leven en er waren bepaalde dingen die ik ineens heel erg miste uit mijn oude leven van voor mijn relatie. Ik leefde drie weken lang een totaal ander leven en besloot bepaalde aspecten hoe dan ook na die periode vast te willen houden. Natuurlijk was de drie weken heel zwaar want ik miste mijn lief, ik zat vol onzekerheid en de verhalen van mijn geliefde die het er flink van nam en veel feestjes had en heel veel leuke dingen deed zonder me hielpen daar niet bij. Tegen de tijd dat ik weer naar huis kon was ik bijna overtuigd dat ik mijn koffers wel ingepakt kon laten maar toch wilde ik graag terug naar huis al was het alleen maar om mijn nieuw verworven inzichten in praktijk te gaan brengen en te ontdekken waar ik aan toe was.

Eenmaal thuis huilde ik veel door alle spanning van de drie weken daarvoor. Ik vloog mijn lief huilend om haar nek toen ze thuis kwam en het verlossende woord kon mijn niet snel genoeg komen. Ik was de onzekerheid meer dan zat! Na een flinke tijd kletsen over allerlei belevingen in de vakantie liet zij me voelen en weten dat ik meer dan welkom was, dat we het wat haar betreft weer gingen proberen.
Ik was gelukkig, ook al had ik nog vele vraagtekens over hoe ze tot dat besluit gekomen was en wat er nu moest veranderen tussen ons.

En dan ontdek je hoe simpel sommige dingen zijn! De urenlange gesprekken die ik voor ogen had bleven uit. De oneindige lijst met dingen die in mijn ogen moesten veranderen tussen ons was ineens totaal niet meer belangrijk of realistisch. Liefde was het enige wat telde en die liefde was er nog. Jippie! Het had geen zin om urenlang te praten over allerlei gevoelens. We hadden beiden gewoon zin om te leven, energie in elkaar te steken en gewoon dan wel te zien waar het schip ons naartoe zou varen. Tot nu toe werkt onze theorie prima. Het schip vaart nog steeds recht vooruit en we hebben geen behoefte om het roer te keren of buigen.

We hebben weer lol samen, lachen samen, stoeien samen, vrijen samen en ‘samen’ is zo’n beetje het keyword in ons bestaan nu. Het gevoel ieder onze eigen weg te gaan is niet langer, er is geen eenzaamheid meer tussen ons. Het voelt weer gewoon zoals het moet voelen voor mij in elk geval. Het heeft geen zin me druk te maken om de toekomst want die weet niemand. Ik ga ervan uit dat zij hetzelfde voelt als ik en zo niet dan hoor ik haar vanzelf hopelijk voordat het te laat is zoals nu gebeurde.

De moraal van dit verhaal. Relaties zijn hard werken en ondanks dat je dat overal hoort weet je pas wat dat inhoud en hoe dat moet als je zelf midden op een relatiebreuk gestaan hebt! Als leek midden in je eerste serieuze, langdurige relatie heb je werkelijk geen idee hoe makkelijk dingen verwateren, versloffen en verslappen. Misschien heeft iedereen wel een keer een flinke crisis nodig om tot besef te komen dat je moet blijven werken en vechten voor je relatie. Dat je niet op je luie gat kunt gaan zitten, dat het dodelijk is om altijd maar voor de tv te hangen met de afstandbediening, dat de pc je ergste vijand kan worden, dat omstandigheden om je heen gaten in je relatie kunnen veroorzaken en ga zo maar door.

Ik heb veel geleerd van deze relatiecrisis en ondanks dat ik echt weken heb gehad waarin alles waardeloos voelde voor me ben ik blij dat ik dit ervaren heb. Het heeft me uiteindelijk een gelukkiger mens gemaakt en een ongetwijfeld veel betere partner!

Kada

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]