"Die krijg je cadeau..." door Kaatje

Titel:  Die krijg je cadeau...
Auteur:  Kaatje
Datum:  22 sep 2006
Revisie:  -
Gelezen:  4418

Die krijg je cadeau...

Ik schrijf eigenlijk nooit over iemand, omdat ik vind dat je dat niet kan maken. Ja diep in mijn lieve, kleine hartje ben ik echt wel meegaand! Toch heb ik zoveel te vertellen en zoveel meegmaakt, dat het zonde is om niet een paar mensen een rol te geven in een column. Weliswaar een bijrol, want de grote ster ben ik natuurlijk (bakje erbij?).

Mijn liefde heeft kinderen, aan die kinderen zit een vader, aan die vader zit een stel ouders....beter bekend als de opa en oma van de kinderen. Zoiets heet een schoonfamilie en als je die niet meer wilt heet het een ex-schoonfamilie. En ik?

Ik krijg ze cadeau, zonder verpakking, zonder strik and last but not least: geen bon tot ruilen. Gewoon standaard verpakking bij mijn grote liefde met haar kinderen, zoiets als airbags in je nieuwe auto, maar dan totaal ONNODIG. Kan er geen meerwaarde van bedenken, buiten het feit dat die twee geweldige mannetjes op deze aardkloot ronddobberen. Andere kant van de medaille is dat de EX-schoonfamilie mij ook maar moet dulden bij bijvoorbeeld afzwemmen van de jongste voor zijn A-diploma. Gezellig met zijn allen patatjes eten (jottum), ik voelde mij roodkapje in het verkeerde sprookje.

Ken je dat gevoel?

Zit je in 13 jaar historie, gedeelde smart, gedeeld leven, herinneringen en "weet-je-nog"-momenten. Ben al niet zo groot, maar dan doe je je best om onder je 1.56 uit te komen. (je mag best even lachen......)
Deze week was een feestweek: de jongste zijn A-diploma en de oudste zijn verjaardag. Geloof mij, dat was een overkill aan EX-schoonfamilie. Bij binnekomst al de keuze, gaan ze mij een hand geven of uberhaupt niet...oeps toch stiekem drie kussen...weer mijn beeld bijstellen. Ga ik de koffie inschenken? Deel ik de taart uit? Zet ik aan tot zingen? Zijn zij nu de indringer in mijn leven of ik in die van hun?

Had mij dit twee jaar geleden verteld en ik had je voor gek verklaard, maar in de liefde doe je veel en ook met veel plezier. Meevaren in de koers van je grote liefde, al zou je zo tegen de stroom in willen gaan. Toch wanneer je de EX-schoonfamilie afwijs, wijs je indirect je grote liefde af en haar grootste gedeelte van haar leven.

Ik duld, probeer ze gastvrij te ontvangen en doe mij best om gastvrij over te komen en ze misschien thuis te laten voelen in een huis wat nog niet mijn thuis is. De afspraak met mijzelf gemaakt, dat mijn liefde zich nooit druk zal hoeven maken wat betreft mijn houding ten op zichte van haar EX-schoonfamilie.

Kost bergen met energie...maar een gegeven paard mag je niet in de bek kijken.

Kaatje

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]