"Een dag op het werk" door Kada

Titel:  Een dag op het werk
Auteur:  Kada
Datum:  17 okt 2006
Revisie:  -
Gelezen:  4439

Een dag op het werk

Een gewone dag op het werk. Twee homo’s, de een in colbertjasje, beetje ‘sleezy’ haar, witte schoenen met hakjes en een blanke huidskleur. De ander donker van huidskleur, krulletjes, spijkerjack aan en spierwitte Adidas sneakers met zo’n dikke zool. ‘Sleezy’ ziet eruit alsof hij al jaren mee gaat in de gayscene. Hij tankt en staat er heel zelfverzekerd bij. ‘Adidas’ loopt wat nerveus om hem heen en met zijn babyface lijkt hij degene te zijn die zich graag laat veroveren en leiden. Volgens mij is hij nog maar net uit de kast en voelt hij zich nog lichtelijk ongemakkelijk in het openbaarlijk bijzijn van zijn nieuwe vriendje.

‘Adidas’ komt alvast de shop in en loopt direct naar de bladen waar hij eerst de Story doorbladert en zich vervolgens op de Glossy stort. Als ‘sleezy’ klaar is met tanken komt hij met grote stappen naar binnen waar hij een spa watertje uit de koeling pakt en ‘schat’ vraagt of hij ook wat wil. Deze kijkt vrij onzeker om zich heen alsof hij zich ervoor schaamt ‘schat’ genoemd te worden door een man en hij pakt vervolgens zelf een icecoffee uit de koeling die hij aan ‘sleezy’ geeft. ‘Sleezy’ is duidelijk van de portemonnee en als ik schatten mag heeft ‘sleezy’, ‘adidas’ verleid tijdens het stappen, was ‘adidas’ erg verlegen en vond ‘sleezy’ dit juist zeer aantrekkelijk. ‘Sleezy’ is dominant en ‘adidas’ heeft dat nu nodig maar er komt vast een dag dat hij zich loswurmt en ‘sleezy’ zal moeten accepteren dat hij een eigen willetje ontwikkeld. Oké, hij zal altijd wel het schattige, zachtaardige knulletje blijven en ‘sleezy’ altijd de initiatiefrijke, zekere, beetje relnicht van het stel maar de rollen zullen vast niet voorgoed zo duidelijk en strak blijven als ze wat langer samen zijn.

Goh, dit scenario komt me wel heel bekend voor. Oké, ik draag geen adidas en mijn lief is geen relnicht maar verder is het allemaal heel herkenbaar. ‘Sleezy’ en ‘adidas’ krijgen over een aantal jaren misschien ook wel een crisis omdat ze zo vast zitten in bepaalde patronen zonder dat ze er zelf geen benul van hebben. Misschien voelen zij zich over een tijd ook wel genoodzaakt hun samenzijn eens goed onder de loep te nemen. ‘Sleezy’ zal zich misschien wel bedenken dat hij soms best behoefte heeft aan een stevig gewortelde, zekere partner in plaats van zo’n watje en goedzak als ‘adidas’. ‘Adidas’ zal misschien beseffen dat hij zich wel heel makkelijk laat domineren door zijn lover en dat het maatschappelijk gezien misschien helemaal geen gezonde relatie is. Ik hoop dan van harte dat zij beiden hun hart volgen en niet de morelen die de maatschappij voor hen bedacht heeft.

Zo zie je maar dat een paar minuten dagdromen op je werk je een heel stuk dichter bij je klanten en jezelf kan brengen. Ik vind ‘sleezy’ en ‘adidas’ en leuk stel en ik hoop dat ze nog eens langskomen voor een spa watertje en een glossy.

Kada

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]