"Verhelderende scepsis" door Dave

Titel:  Verhelderende scepsis
Auteur:  Dave
Datum:  18 nov 2006
Revisie:  -
Gelezen:  4398

Verhelderende scepsis

Hoewel ik toch wel erg gesteld ben op het knusse conservatieve samenzijn en ik ervan overtuigd ben dat je de beste seks kunt hebben met de persoon waarmee je in een relatie bent, begint het af en toe te knagen en te kriebelen. Eigenlijk niet zo wereldschokkend nieuws als je je bedenkt dat het alweer een halfjaar is geleden dat ik het, ’s nachts, lopende door de gure straten van mijn woonplaats via de telefoon, uitmaakte met mijn laatste vriendje: sukkel.

Terwijl het eelt van mijn handen wordt gekrast, luister ik wekelijks naar de heetste verhalen van mijn vrienden. Zij hebben wel seks gehad. Seks waarbij ze hun eigen handen niet hebben gebruikt. Niet voor zichzelf althans.

Na maanden m’n rechterhand afgewisseld te hebben met m’n linkerhand waar ik eerst tien minuten op heb gezeten, wordt het tijd voor iets nieuws. Zoals de Wc-mevrouw uit het vlaflip reclamefilmpje ooit zei: “Het wordt tijd voor iets anders.”

De denker die negentig procent van de tijd in mij aanwezig is, draait overuren. Wat doe ik verkeerd? Waarom heb ik geen seks? Om daar achter te komen heb ik een aantal punten genoteerd. Punten die als essentieel worden gezien om seks te hebben. Volgens mijn eigen theorieën.

Punt één: uiterlijk. Het eerste wat een jongen opvalt is je uiterlijk. Het mag misschien arrogant klinken, maar ik heb nou niet bepaald achteraan gestaan toen iemand besloot mij mijn uiterlijk toe te kennen. PS. Iemand, bedankt hè! Echter sommige dingen worden je gewoon niet in de schoot geworpen. Om mijn lichaam in een constante, acceptabele vorm te houden lever ik een aantal grootse prestaties: naast twee keer per week de sportschool een bezoekje te brengen om m’n conditie op pijl te houden, wordt het zwembad een keer per week bezocht en sluit ik steevast mijn wekelijkse yoga-les af met: Namaste. De proporties zijn dus redelijk goed verdeeld, al hoop ik ooit nog eens een wasbordje te krijgen. Hoop doet leven en sporten. Daar zou het dus niet aan moeten liggen.

Punt twee: virtuele contacten. Zoals meerdere jongens heb ook ik een profiel op een bekende profielensite. Qua aandacht kom ik nou niet echt iets te kort. Berichtjes sturen is echter niet bepaald mijn grootse hobby. Het beantwoorden van berichten is werkelijk een crime, waardoor er dagen, soms weken overheen kunnen gaan voordat een persoon een antwoord krijgt. En dan zijn ze meestal beledigd. Met beledigde mensen is in het algemeen niet veel mee te beginnen.

Punt twee zou dus een reden kunnen zijn.

Punt drie: live contacten. Stappen zorgt er nou ook niet echt voor dat ik van het droge afkom. Nadat ik me heb uitgesloofd om goed voor de stapnacht te komen en ik vervolgens op de locatie arriveer, heb ik alleen oog voor de dames die aanwezig zijn. Met vrouwen heb ik steevast een leuke avond, met mannen moet ik dat altijd maar afwachten. “Dave, val je dan wel op mannen?”, hoor ik jullie denken. Met een gerust hart kan ik daar een overtuigend “ja” op antwoorden.

Op een leuk feest lijkt het vaak een reünie voor elkaars sekscontacten: iedereen heeft elkaar gehad, iedereen is uitgeneukt. Ik heb het niet zo op een afgelikte boterham. Geef mij er maar een verse snee die ik zelf kan (be)smeren, loop ik ook minder snel de kans op een koortslip.

Ben ik dan de enige jongen in dit land die wil vrijen in plaats van neuken, elkaar teder strelen zonder het over top of bottom te hebben en liever een vaste partner wil hebben in plaats van alle bezoekers van het hele lavelossfeest dat elke maand in Maastricht plaatsvindt?

De duidelijkheid besluipt me stukje bij beetje. Het wordt niet anders, het wordt wachten op die ene persoon met wie ik echte, passionele seks kan hebben. Tot die tijd ben ik wat betreft mijn seksuele driften overgedragen aan mijn handen, da’s nog altijd beter dan een afgelikte boterham en een koortslip.

Dave

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]