"Celebs" door Jiri

Titel:  Celebs
Auteur:  Jiri
Datum:  26 dec 2006
Revisie:  -
Gelezen:  4565

Celebs

Men zegt dat homofobie ontstaan/bestaat doordat niemand echt homo's kent. Als ze hen al kennen zijn het vaak relnichten of rekent men af om persoonlijke redenen. Neem Paul de Leeuw. Of je haat hem of je verafgoodt hem. Bekende homo’s (bh’s) worden al gauw aangewezen als rolmodellen die perfect moeten functioneren. En iedereen schreeuwt dat daar een vreselijk tekort aan is. Tijd dat we weer eens in de leerboekjes duiken (lees: internet doorspitten) en enkele fameuze namen tevoorschijn toveren.

We binnen met de grootste: Alexander de Grote. Ook al was hij getrouwd met Roxane, hij hield er enkele mannetje op na. Zijn naamgenoot, Tsaar Alexander de 1e, was ook groot: hij is bekend omdat hij Napoleon stopte. Om maar even bij de buitenlanders te blijven: Louis Couperus. Hij is een bekende naturalistische schrijver. Zijn bekendste boek is “Van oude menschen, de dingen, die voorbij gaan”. Nog een bekende buitenlander is de Schotse acteur Alan Cumming. Hij speelde onder andere in de films “Goldeneye”, “The Flinstones”, “X-men 2”, “Cabaret” en “Romeo and Juliet”. De bekende sprookjesschrijver Hans Cristian Andersen was ook van de club. Sprookjes als “De kleine zeemeermin”, “Het lelijke jonge eendje” en “De nieuwe kleren van de keizer” zijn van zijn hand. De actrice Drew Barrymore is bi en bekend van de films “ET”, “Batman forever” en “Charlie’s Angels” 1 en 2. Marlon Brando hoort hier natuurlijk ook thuis. Hij speelde onder meer in “The Godfather”, “Superman” en “Guys and Dolls”. Hij is overigens biseksueel en enkele jaren geleden overleden.

Nou, vooruit, nog twee buitenlandse: Girogio Armani, de bekende Italiaanse mode-ontwerper en Tracy Chapman, die bekend is met de hit “Fast Car”. En dan nu de bh’s van Nederland. Dat zijn er best veel dus ik zal ze in een rijtje opnoemen: Jacques d'Ancona, Winfried Baijens (van het Jeugdjournaal), Paul Biegel, Carlo Boszhard, Sipke Jan Bousema, Joop Braakhekke, Victor Brand (Hart van Nederland, Shownieuws), Caludia de Breij, Jos Brink, Boudewijn Büch en Stanley Burleson (musicalster).

Leuk toch, die bh’s?

Jiri

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]