"Discovery of Heaven (Part 2)" door Jiri

Titel:  Discovery of Heaven (Part 2)
Auteur:  Jiri
Datum:  14 dec 2006
Revisie:  -
Gelezen:  4411

Discovery of Heaven (Part 2)

Mijn coming out bij m'n ouders was achteraf gezien nogal knullig...ik schreef het op een briefje. Het zat zo:

Ik zat ergens in februari op m’n kamer een film te kijken (Collateral) en mijn moeder zat boven de was aan het op te vouwen, mijn vader zat beneden. Na de film zat ik mijn tanden te poetsen. En opeens kreeg ik zo’n raar gevoel. Een soort gevoel als er vlinders in je buik zitten, maar dan zijn die vlinders olifanten. En ik bleef maar denken: “Het is nu of nooit. Het is nu of nooit.” Dus toen ben ik weer naar m’n kamer gegaan, heb een briefje gepakt en daarop het volgende gezeten: ‘Ik denk dat ik ook op jongens val. Welterusten, Jiri’ en dat briefje heb ik op de trap naar boven gelegd. Ik wist dat vroeg of laat mijn ma klaar zou zijn met de was en naar beneden zou komen en het briefje zou zien…
Ik lag te shaken in mijn bed. Ik hoorde mijn moeder de wasmand dichtslaan. Ik hoorde haar naar beneden lopen. Ik hoorde haar beneden stilstaan. Er werd gelezen. Toen deed ze mijn deur open en fluisterde: “Jiri?” maar ik deed alsof ik al sliep. Mijn deur ging weer dicht en het lampje in mijn ma’s werkkamer, die naast mijn kamer zit, ging aan en na een tijdje weer uit. Ik lag nog steeds te shaken.

Uiteindelijk werd ik wakker en stond ik op. Onder mijn deur was een briefje doorgeschoven. Daarop stond: ‘Lieve Jiri. Het maakt niet uit of je op jongens of meisjes valt, het belangrijkste is dat je gelukkig bent/wordt. Liefs, mama.’ Het was een uur of 9, dus mijn moeder lag nog in bed. Ik deed mijn badjas aan en ging naar beneden. Ik maakte ontbijt en ging in de woonkamer binnen. Enkele seconden later kwam mijn vader binnen en enkele minuten later mijn moeder. We hebben toen gezamenlijk ontbeten (wat we anders nooit doen) en erover gepraat. Mijn moeder was nog niet zeker of ik het wel zou blijven, maar mijn vader zei: “Als je dit ons durft te vertellen, zal het wel serieus zijn.” Daarna hebben we een strandwandeling gemaakt (we wonen dicht bij het strand). Toen ik thuis kwam, ging ik op mijn kamer zitten. Even later kwam mijn broer binnen. “Ma zei dat je me iets wilde vertellen ofzo?” Ik kreeg een rode kop. Ik wilde het hem wel vertellen maar niet direct. Maar ja, ik kon er niet meer om heen en heb het hem verteld. Hij wist ook niet echt goed wat hij moest zeggen, maar hij zei met een glimlach: “Als ze op school vervelend gaan doen, moet je het mij maar even zeggen, dan kom ik wel langs.” Dat was superlief. Mijn zus heb ik het die maandag verteld toen ik uit school kwam. Ze was het weekend bij haar vriendje dus vandaar. Ze zat op de pc, ik ging op de pianokruk zeggen en zei het haar. Zij was wel redelijk verbaasd: je broertje komt thuis vanuit school, vertelt dat je op jongens valt en dan ook dat de rest van de familie het al weet. Maar ook zij ging er normaal mee om.

Mijn ‘geheime vriendje’ smste me dit toen ik hem had verteld dat ik het mijn ouders had verteld: ‘ej uitdekastjiri!hoessie vandaag?!wou nog ff zeggen dat je de champ van de week bent hoor!) ’ En vanaf toen gebeurde er nogal veel. Ik raakte mijn ‘geheime vriendje’ na een paar maanden kwijt, kreeg een date met een ‘foute’ jongen, leerde mijn huidige vriendje kennen, kreeg een relatie met een jongen van 13 dagen (die relatie dan hè, niet die jongen) en kreeg een vaste relatie die nog steeds loopt.

Met andere woorden: ik ben nu redelijk tot erg happy met mij, mijzelf en ikke. En ik denk toch vaker dan soms: wat is het toch heerlijk om een homo te zijn.

Jiri

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]