"Fijne Feesdagen *kots*" door Rob

Titel:  Fijne Feesdagen *kots*
Auteur:  Rob
Datum:  24 dec 2006
Revisie:  -
Gelezen:  4407

Fijne Feesdagen *kots*

Daar zit ik dan, de dag voor eerste kerstdag. Kerstavond in het verschiet, eigelijk de belangrijkste dag, want hierop is Jezus Christus geboren. Maar goed, als ik zo slap blijf lullen, haken al mijn lezers af.

Daarom kom ik maar even to the point ... WAT een horror kerstmis en wat een monsterlijke gedachten zit er achter.
-Jezus is geboren in een arm kribbetje met wat stro en wij hebben hier een belachelijke boom met (de foeilelijkste) ballen staan. Waar ieder jaar weer gezeik om is: oftie wel groot genoeg is, of het wel de mooiste is, dat hij niet in het huis past of dat de naalden allemaal uitvallen nog voor kerst. Overigens zijn wij over gegaan op de nep boom (hulde aan deze uitvinding!!).
-Dan krijg je nog de ballen en de piek. Als je niet ieder jaar hetzelfde wil, koop je nieuwe kleuren ballen en een piek. Ik als homo mag zeggen dat dit meestal in strijd is met alle etiquette van fashion (paars met goud is niet mooi mensen!!). Boom of geen Boom! Onder de boom staat dan nog zo'n stalletje. De helft van de tijd ben je op zoek naar één van de herders omdat de hond daar weer mee aan de haal is gegaan ... of vind je Maria half verorberd achter de bank met pasen.
-Kerstkaarten ook zoiets. Ik dacht, laat ik ze is tellen voor deze column: 40 kerstkaarten à 29 (belachelijke prijs) cent voor een postzegel. Met uitzondering van de mensen die in de buurt wonen, want dan zijn we ineens te krenterig voor een postzegel en stappen we op de (oer hollandse) fiets om ze te bezorgen.

Als alle voorbereidingen getroffen zijn begint de hel pas echt: eerste kerstdag. Mag ik misschien even wat zeggen??? Eerste kerstdag is naar, MAAR tweede kersdag is gewoon rond uit belachelijk. Ik denk dat tweede kerstdag is gemaakt, omdat iedereen familie-ruzie kreeg, want zo gezellig is kerst, over bij welke oma/moeder kerst dit jaar wordt gehouden. Nou, dat probleem is helaas niet verholpen met nog een tweede kerstdag, want nu gaat de oma-titanen strijd door over wie op eerste kerstdag mag.

Ik kan nog wel even door gaan over:
- Het eten dat altijd hetzelfde en te veel is (geef dat geld aan de armen);
- De mensen die naar elkaar lachen (maar eigenlijk vuile gedachten hebben);
- De gefakete gezelligheid (terwijl iedereen naar huis wil);
- Het samen tafelen (terwijl je helemaal niet naast die persoon geplaatst wilde worden);
En dan nog maar te zwijgen over persoonlijke dingen!!

Voor mij is kerst een horror, echter geen B film maar een A film en en dat voor een gelovige

P.S: Iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar !!!!! (Een zinnetje voor de inburgeringscursis misschien?)

Rob

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]