"Scheppers van de hypocrisie" door Dave

Titel:  Scheppers van de hypocrisie
Auteur:  Dave
Datum:  14 jan 2007
Revisie:  -
Gelezen:  4447

Scheppers van de hypocrisie

Denk je dat God of Allah over ons waakt als we onze gelijkslachtige wederhelft sensueel strelen, zachtjes aan elkaars lip zuigen en zeggen dat we van elkaar houden? Of smeedt hij hete plannen op wolk negenenzestig? Plannen die tot uitvoering komen als we het loodje leggen. En ervoor zorgdragen dat we een one way-ticket to hell krijgen.

En dat allemaal omdat wij volgens veel mensen losbandig en onnatuurlijk zijn.

Je zou haast bang worden om te geloven. Op school leerde ik dat God voor iedereen een plek in zijn hart heeft. “Zelfs een moordenaar heeft daar een plek” hoor ik juffrouw José nog geloofwaardig enthousiast vertellen. Hij is er altijd voor jou. Ongeacht wat er gebeurt. Het woord Allah kreeg ik later geleerd. Volgens mijn Moslim-vrienden lagen Allah en God op één lijn. Naarmate je ouder wordt, kom je tot de ontdekking dat geloofwaardige mensen dingen vergeten te vertellen. Woorden en gedeeltes weglaten, omdat het waarschijnlijk toch niet gaat gebeuren. In Juffrouw José's klas zaten alleen goede kinderen die geen kwaad in zich hadden. Ze vergat te vertellen dat bepaalde mensen niet in aanmerking komen voor zijn steun. Mensen die hun eigen visie op geloof hebben, die een weerwoord geven en die in dialoog willen gaan. Doe je dat wel? Dan is Acces Denied hetgeen wat je ziet als je het paradijs wilt betreden.

Seks met mensen van hetzelfde geslacht is onnatuurlijk en losbandig. Het druist in tegen de aangenomen interpretaties van de heilige geschriften. De vagina dient als omhulsel voor de lul, en niet voor een voorbinddildo of één van de tien vingers. De pik, die mag een bezoek brengen aan de vagina, maar niet naar zijn kontgat. Voortplanting, daar gaat het om! Als jongen mag je verlangen naar een Chris Zegers die zich ontdoet van zijn strakke shirt. Als meisje mag je dromen dat je het room van Claudia de Breij's lichaam likt. Je gevoelens aan derden kenbaar maken of ze in de praktijk brengen. Dat mag niet!

De machtige Geestelijken hebben het voor het zeggen. Hun interpretaties zijn juist. Zij die de macht hebben beschikken over kennis en vertellen de waarheid. De Gelovigen of niet-Gelovigen met een eigen mening werden vroeger om het leven gebracht. Tegenwoordig ben je een schande voor je familie en wordt je verbannen. Zeereerwaarde Heer Pastoor mag ondertussen mede- (minderjarige) leerlingen betasten. Zolang het maar verstopt blijft onder zijn gebedsmantel. Onder Goddelijk toezicht.

Als God of Allah ons niet accepteert dan zien we elkaar in de hel. Maken we daar ons eigen paradijs. Maar wat als je aan het eind van de rit voor die poort staat, en er is niets? Geen wit licht, geen paradijs. Het is zwart. Je stijve, bleke lichaam ligt in een houten kist, die je zelf hebt mogen uitzoeken. Al die tijd heb je je mond gehouden. Alleen de gedachten en verlangens hebben je op de been gehouden; je hebt nooit toegegeven. En daar lig je. Onder de grond. Misschien had je toch maar beter om je heen moeten kijken, en niet alleen maar af moeten gaan op één verhaal. Ook dat gedeelte hebben Juffrouw José en Zeereerwaarde Heer Pastoor nooit verteld. Nu is het te laat. Amen.

Dave

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]