"De homojeugd van tegenwoordig." door Dave

Titel:  De homojeugd van tegenwoordig.
Auteur:  Dave
Datum:  10 feb 2007
Revisie:  -
Gelezen:  4407

De homojeugd van tegenwoordig.

De jeugd van tegenwoordig is er vroeg bij. Met negen jaar voor het eerst een sigaret, een half jaar later een mobieltje en drie jaar later zwanger. Kinderen hebben thuis de broek aan en bevelen hun ouders wat wel en niet te doen. Er moet een supernanny aan te pas komen om de kinderen in het gareel te houden en ze komen sneller uit de kast. Dat laatste is een pluspunt.

Het moet niet gekker worden, dacht ik. Kinderen tussen de 11 en 16 jaar die vrolijk heen en weer stuiteren op de uithalen van Christina en de heupbewegingen van Shakira en dat allemaal op een bootje tijdens de jaarlijkse Gaypride. Horen ze dat niet in een kinderdisco te doen?

De Gaypride is een jaarlijks festijn waar menig (roze) man en vrouw naar uitkijkt. Het is een feest. Het event dat draait om onze Nederlandse hoofdstad in een gay-vriendelijk daglicht te stellen. Laat zien wie je bent, waarbij Nederland een dagje meeviert. De pride, vooral de botentocht, staat ook bekend om haar erotisch tintje. Mannen die halfnaakt tegen elkaar dansen op Madonna’s Vogue.

Volgens het COC is écht bloot verboden, maar een aantal boten bevatten behoorlijk pikante elementen en vormen de blikvangers van dit spektakel……maar in vijf minuten MTV is meer te zien… Met dit excuus keuren ze het blootgedeelte goed. Als MTV het kan, kunnen wij het ook. Zouden wij ons daar niet tegen moeten verzetten? En zeker als het over 16-jarige personen gaat? Of betekent tolerantie en emancipatie hetzelfde als alles goedkeuren voor alle leeftijden?

Nou was er eens een 14-jarig jongetje dat ook mee wilde doen. Hij trommelde het COC op en zij wilden hem een handje helpen. Onder het mom van “Wij bestaan gewoon”. Een boot waarop jongeren van 11 tot en met 16 jaar mogen feesten. 10 is dan écht te jong. De media genoot ervan en stortte zich als een stelletje aasgieren op de goedbedoelde prooi.

Horen kinderen niet onder de vleugels van hun ouders te liggen en hun eventuele coming out problemen met hen te bespreken? De tijden mogen dan wel veranderen, dat wil niet zeggen dat jongeren steeds vroeger het recht moeten krijgen om te doen wat ze willen doen. En mocht homoseksualiteit thuis niet bespreekbaar zijn, zou het dan niet verstandig zijn om een andere COC-campagne er tegen aan te gooien? Ach, het zijn kinderen. Kinderen die door hun ouders op de vingers getikt dienen te worden. Niet omdat ze voor hun geaardheid willen uitkomen, maar omdat ze te jong zijn om aan zo’n evenement mee te doen.

Emancipatie heeft te maken met het nastreven van gelijkwaardigheid. Rechten die voor iedereen hetzelfde zijn. Kun je daarmee beginnen als je net begint te ontdekken wie je eigenlijk bent? In de tussentijd ook nog pleiten om jonger toegang te krijgen tot een club, of om op die manier eerder een internetprofiel aan te kunnen maken. Of nog erger: op een boot te staan waarbij duizenden homo’s staan die geilen op de nieuwe oogst die de pride met zich heeft meegebracht.

Jongeren tot en met 16 jaar moeten zich niet bezig houden met prides en stappen. Zij moeten gewoon achter hun PS2 of X-box gaan zitten en genieten van hun jeugd. Een aantal jaren geleden werd de wereld geschokt met een talkshow waarin een 12-jarig meisje bekend maakte dat ze zwanger was, willen we met z’n allen getuige zijn van een jongetje dat op 13-jarige leeftijd bekend maakt dat hij met het HIV-virus is besmet omdat hij niet veilig heeft gevreeën met zijn vriendje?

Dave

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]