"TwijfeldeTwijfel" door Annemarie

Titel:  TwijfeldeTwijfel
Auteur:  Annemarie
Datum:  22 feb 2007
Revisie:  -
Gelezen:  4398

TwijfeldeTwijfel

Zo, een nieuwe baan bij een klein kantoor.

Bij m'n huidige werkgever weet het hele bedrijf (zo'n 400 man) dat ik lesbisch ben.
Bij het nieuwe bedrijf (ca. 30 man) nog niemand... slik...

Ben ik daar op sollicitatiegesprek ... hangt er in z'n kantoor een houten kruisje. Wat hoor ik later (iemand die er net werkt): de beste man directeur gaat wekelijks naar een congres voor de kerk. Ik zweet me te pletter ... wel of niet zeggen dat ik homosexueel ben? Gaat hem dat wat aan? Aan de andere kant, waarom ook niet?

Wachten met zeggen dat ik met een vrouw getrouwd (hij weet dat ik getrouwd ben) ben tot m'n proeftijd erop zit, of toch maar eerlijk zeggen in de proefperiode en gokken dat ik toch mag blijven? Niet dat ik op een tafel ga staan en roep dat ik lesbisch ben, maar over m'n vrouw als partner praten is ook weer zo vreemd.

Heb ik nu weer een coming out???

Dilemma! Tuurlijk wil ik graag vol trots zeggen dat ik gelukkig getrouwd ben en ik intens gelukkig ben met m'n vrouw. Maar aan de andere kant .... homosexualiteit en kerk gaat toch niet altijd even goed samen.

Nu maar hopen dat hij me beoordeeld aan de hand van m'n werk en niet veroordeeld omdat ik homosexueel ben, mocht ik het lef hebben er eerlijk voor uit te komen in de proefperiode. Misschien valt het zelfs allemaal wel mee! En is hij het type: "als je maar gelukkig bent"...

Helaas afwachten. Ik zie het vanzelf, maar toch voor mij wel een dilemma/tweestrijd.

Annemarie

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]