"Acceptatie" door Abcdefg

Titel:  Acceptatie
Auteur:  Abcdefg
Datum:  23 feb 2007
Revisie:  -
Gelezen:  4462

Acceptatie

Homoseksualiteit is zelfs in 2007 namelijk nog niet helemaal geaccepteerd als iets wat gewoon moet kunnen. Belachelijk eigenlijk, want homoseksualiteit is niet iets geks!!

Kijk, ik begrijp best dat sommige mensen niet de behoefte hebben om twee jongens of mannen midden in de PC Hooftstraat te zien zoenen. Homoseksuelen hebben er daarentegen ook niet echt de behoefte aan om een man en een vrouw in een volle winkelstraat te zien zoenen dus dat punt is al overbodig om nu uitgebreidt te gaan behandelen.

Maar waarom is homoseksualiteit nu nog niet geaccepteerd? Is het misschien (net als met zoveel andere dingen) dat mensen bang zijn voor het ‘onbekende’? Zou dat misschien zo zijn? Mensen zijn tenslotte ook bang voor het Midden-Oosten en dus de Islamitische landen terwijl er onlangs een boek is uitgekomen van een journalist die ons verteld dat de media ervoor zorgt dat Islamitische landen als ‘eng’ en ‘gevaarlijk’ worden gezien. Dat terwijl die journalist in zijn boek vermeld dat de mensen in bijvoorbeeld Iran hartstikke gastvrij, lief en behulpzaam zijn, alleen daar hoor je niks over in de media!! En waarom niet? Waarschijnlijk omdat het geen sensatie is en al helemaal omdat het waarschijnlijk niet verkoopt. Wat een onzin!

Zo is het net als met homoseksualiteit; er staat nooit eens een positief bericht over in wat voor krant dan ook (buiten de homoseksuele bladen om natuurlijk).

Kun je er misschien zelf iets aan veranderen om homoseksualiteit meer geaccepteerd te maken? Ja! Want als het inderdaad echt zo is dat mensen nog niet genoeg van homoseksualiteit af weten dan is het punt dus voor ons om de mensen meer geïnformeerd te maken en om de vooroordelen over homoseksualiteit weg te nemen, maar hoe gaan we dat doen? Je hebt in Nederland dus het COC, maar wist je ook al dat jij mee kunt helpen met de projecten en de plannen van het COC? Wel op vrijwillige basis natuurlijk want dat is de kracht van het COC, het draait geheel op vrijwilligers.

Nog niet zo heel lang geleden kwam er een bericht uit op onder andere gay.nl over ene ‘Janis Smits’. Deze volslagen idioot is het hoofd van de Letse Mensenrechtencommissie en juist iemand met zo’n functie vindt dat homo’s en lesbo’s geen wettelijke bescherming zouden moeten krijgen. Hij durft ook nog te zeggen dat homoseksualiteit een zonde is die de mens nog weleens het eeuwige leven zou kunnen kosten. Sodemieter toch op met dat slappe gelul en voer je functie uit op de manier waarop die bedoeld is: opkomen voor de rechten van de mens, dus ook die van de homoseksueel!!

Abcdefg

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]