"Het spel der flirten" door Magic_boy

Titel:  Het spel der flirten
Auteur:  Magic_boy
Datum:  3 mrt 2007
Revisie:  -
Gelezen:  4476

Het spel der flirten

Na een periode van afwezigheid ben ik klaar voor een nieuwe reeks columns. Waar ik het toen vooral had over innerlijke worstelingen, ben ik van plan nu meer te schrijven over ervaringen en gewoontes. Ik draai momenteel al een tijdje mee in de ‘gay scene’ om het zo te zeggen. Ben uitgeweest in homotenten, heb geflirt, gedate. Je kent het wel. Om misverstanden te voorkomen: ik ga ook gewoon uit in heterotenten en scharrel absoluut niet iedere week met een andere jongen. Ik heb het uitgaansleven gewoon verkend.

Wat me vooral opvalt is dat het uiterlijk van de jongens en meisjes van groot belang is. Misschien wel meer dan in de heterowereld, omdat er geen drang is tot voortplanting. Daardoor zijn de twee belangrijkste eisen voor een relatie teruggebracht tot innerlijk en uiterlijk. En niemand maakt mij wijs dat in gay palace of een soortgelijke tent wordt geselecteerd op innerlijk. Daar waar de opzwepende muziek schalt en de dansende lichamen tegen elkaar worden gedrukt. Op die plek maakt interesse plaats voor geilheid. Na een korte woordenwisseling (waarvan je de helft waarschijnlijk niet eens verstaat door het knalharde geluid) dans je al intiem samen. Aan het einde van de avond staan vervolgens tientallen duo’s ongegeneerd te zoenen.

Het allerbelangrijkste op zo’n avond is oogcontact. De blikken die worden gewisseld spreken voor zich. Als je een leuke jongen hoopvol aankijkt en hij kijkt resoluut van je weg, weet je genoeg. Wanneer je iemand ziet te staan en je ontvangt een tedere glimlach, aarzel niet langer en ga erop af. Wanneer iemand knipoogt geeft hij te kennen wel erg graag te willen; hierbij kun je je afvragen of je wellicht te maken hebt met een player. De subtiliteit in deze blikken is ver te zoeken. Het is alles of niets; vanaf het moment dat je oogcontact maakt is het spel begonnen…

Dan slaat misschien de paniek toe. Die ontzettend leuke jongen (die je hebt geselecteerd op uiterlijk, want je weet nog niets van hem) kijkt ook naar jou. Wat moet je doen?! Geef je te kennen dat je ervoor gaat en stap je erop af? Of handel je volgens de mij-heb-je-zomaar-niet-methode? Dit laatste is af te raden, omdat je hem daardoor de kans geeft verder rond te kijken. Op je doel afgaan is de beste optie; je kunt immers altijd nog terug. Hierbij kun je direct of indirect op je potentiële lover afgaan. Loop je recht op hem af of dans je subtiel steeds iets in zijn richting? Maar ineens is daar het moment. Je staat tegen hem aan. Oogcontact. Kriebels in je buik. Met hem dansen is makkelijker dan een gesprek beginnen. Een openingszin is al lastig, maar om het gesprek op gang te houden is helemaal verdomd moeilijk. Als je al een tijdje in dubio bent zou ik ervoor kiezen om hem iets te drinken aan te bieden. Op die manier zet je meteen de toon; je geeft te kennen dat je hem ziet zitten en hij móet wel bij je blijven, want jij voorziet hem van een drankje (tenzij hij het afslaat natuurlijk). Als je dan ook nog een paar zwoele blikken afvuurt, ligt het initiatief eigenlijk bij hem. Als het klikt gaat het vanaf dit moment vanzelf.

Zo’n avond is natuurlijk geweldig. Je hebt een leuke jongen leren kennen. Je hebt met hem gepraat, gedronken, gedanst, misschien zelfs gezoend. Je hebt ook gegevens uitgewisseld. Klinkt helemaal fantastisch! Maar daarna volgt de écht cruciale fase; wordt het serieus? Daarover hebben we het in mijn volgende column!

Magic_boy

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]