"Dopinggebruik" door Marius

Titel:  Dopinggebruik
Auteur:  Marius
Datum:  27 okt 2007
Revisie:  -
Gelezen:  4404

Dopinggebruik

Na verplichte sporttesten te hebben moeten afleggen bij achtereenvolgens de politie, de brandweer en de landmacht (ik heb inderdaad bijna alle geuniformeerde diensten van Nederland gehad), is me vandaag eindelijk gelukt wat ik me al die jaren bij al die diensten niet of nauwelijks gelukt is: ik kan mezelf opdrukken.

Ik ben nooit een van de sterksten geweest en met een lichte vorm van overgewicht heb ik altijd wel te maken gehad. Dat droeg dus niet bij aan het afleggen van de verplichte push-up tests. Als vrouw zijnde vond ik die bepaalde oefening berezwaar. Daarentegen liet ik meestal de rest van het peleton ver achter me als het aankwam op de buikspieroefeningen, het door veel mannen gevreesde sit-ups maken. 60 in een minuut was geen punt voor me.

Mijn visie daarop is dat bij vrouwen genetisch gezien de buikspieren beter zijn ontwikkeld en bij mannen de arm- en borstspieren. Want niet alleen bij mij gingen de buikspieroefeningen gemakkelijk, bij de andere dames eveneens. En deze hadden net als ik moeite met de push-ups.

Nu ben ik al enige tijd zo min of meer thuis een beetje aan het trainen gegaan. Door mijn legale dopinggebruik merkte ik al dat mijn bouw aan het veranderen is. Een vriendin die me al 4 maanden niet gezien had, bevestigde dat vandeweek door te zeggen dat ik in mijn schouders aardig veranderd ben. Maar ik wilde ook van mezelf wat sterker worden. Gewoon, dat is lekker makkelijk en het ziet er goed uit, vind ik. Dus ik druk in de weer met gewichten in de huiskamer. Ik was ook begonnen met de wat makkelijke versie van de push-ups: ik deed mijn oefeningen op mijn knieën. Als je dat maar vaak genoeg doet, dan uiteindelijk moet de die-hard versie ook lukken. Ik kan me echter nog herinneren dat werkend naar die bovengenoemde sporttesten toe, ook die oefening op mijn knieën mij bloed zweet en tranen gekost heeft. Werkelijk waar, er waren momenten, vooral in militaire dienst, dat ik heb gejankt omdat ik dacht dat ik het niet zou halen.

En gisteren dacht ik dat ik die zware versie ook maar weer eens moest proberen en warempel: het lukte me. Met meer gemak dan ik had gedacht. Te gek! Ik ben de hele avond bezig geweest met push-ups maken omdat ik het zo leuk vond dat het me nu wel lukte. Echt, wat die twee-wekelijkse dosis testosteron al niet uitmaakt.

Nu alleen die spierpijn nog overwinnen. Au!

Marius

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]