"Gezocht: normale vrouwen" door Marius

Titel:  Gezocht: normale vrouwen
Auteur:  Marius
Datum:  18 aug 2007
Revisie:  -
Gelezen:  4414

Gezocht: normale vrouwen

De wereld heeft... nee we houden het kleiner. Nederland heeft... nee nog kleiner. Rotterdam heeft 600.000 inwoners. Als we er even vanuit gaat dat de verhoudingen eerlijk verdeeld zijn, dan zijn dat dus 300.000 vrouwen. Zit er tussen die 300.000 vrouwen nou niet een vrouw die niet zo bekrompen is? Die echt weet wat ze wil in een man en die nu eens denkt met haar hoofd en niet met haar hart? En die daarbij voelt met haar hart en niet met haar hoofd? Dat klinkt ingewikkeld, maar dat zal ik uitleggen:

Denken met je hoofd... op een gegeven moment in je leven gaat de biologische klok tikken. Je kijkt om je heen en je realiseert je dat iedereen waar je mee op school hebt gezeten al lang en breed getrouwd is terwijl jij alleen thuis zit en dat is het moment om beslissingen te nemen. Kennelijk zijn alle relaties in het verleden op niets uitgelopen, dus is tot dat moment aan toe je keuze in partners niet al te denderend geweest. Tijd voor een verandering. En dat is een beslissing die je neemt met je hoofd.

Voelen met je hart... inderdaad zijn er vreselijk veel verschillende mensen op de wereld. Inderdaad is iedereen uniek. Dat is maar goed ook, want anders zou het leven maar saai zijn. Maar dat betekent ook dat niemand de toekomst kan voorspellen. Iedereen heeft een bepaald type voor ogen waar ze het liefste hun leven mee willen delen. Noem het de ideale partner. Maar stel dat je de persoon vindt die dat type het dichtste benadert, dat wil nog niet zeggen dat je van tevoren weet hoe een relatie met die persoon gaat verlopen. Als er een God zou bestaan dan zou zelfs Hij dat niet weten, omdat de mens in het algemeen nu eenmaal onvoorspelbaar is. De waarheid is dat de ideale partner niet bestaat. Dat is een ideaal door onze psyche bedacht om een droom te kunnen blijven hebben. Zelfs al zit je in een relatie, dan blijf je dromen van die ideale partner. Maar ondertussen is het belangrijker dat je voor jezelf uitstippelt wat JIJ nodig hebt in het leven. Vaak zijn die dingen voor mannen en vrouwen hetzelfde: stabiliteit, intimiteit, warmte, respect, vertrouwen, geborgenheid... zo kan ik nog wel even doorgaan, maar je kunt dat verder zelf wel invullen. In plaats van te bedenken wat je ideale partner is, is het belangrijker om stil te staan bij wat jij nu eigenlijk nodig hebt. Soms zijn die dingen hetzelfde, maar al te vaak snappen vrouwen niet dat wat je wilt en wat je nodig hebt twee verschillende dingen zijn. En op het moment dat je (de misschien wel egoïstische) beslissing neemt af te gaan op wat je nodig hebt in plaats van wat je wilt, dan voel je met je hart.

Als ik voor mezelf spreek, dan heb ik een vrouw nodig die sterk is, die meer van de wereld heeft gezien dan de straat waar ze ooit is geboren, die weet dat het leven niet alleen maar rozengeur en maneschijn is, maar die ondanks dat het hoofd rechtop houdt en iedere dag met vertrouwen tegemoet gaat. Een vrouw die mij op het verkeerde been kan zetten, die mij een andere kant van de dingen laat zien. Een vrouw die ziet wie ik in werkelijkheid ben en mij daarin kan steunen, die mij evenwicht kan bieden als mijn leven weer eens in onbalans raakt. Dat is niet makkelijk, dat realiseer ik me, want door mezelf te zijn schijn ik mezelf vaak in moeilijkheden te brengen, maar ik kan nu eenmaal niet anders zijn dan ik ben.

Veel vrouwen van mijn generatie zijn veel op status gericht. Het mannetje moet er goed uitzien, hij moet een goede baan hebben waarbij hij veel geld verdient zodat het gezin in financiële zekerheid verkeerd. Ze moeten in een mooi huis wonen, goede auto voor de deur, kindje heeft mooie kleren aan... Ga zo maar door. Logisch, allemaal. Ik begrijp het allemaal. Dat zijn dingen die ikzelf ook graag heb. Maar wat heb je aan dat mooie huis als je vent in jullie eigen bed ligt te vozen met een ander? Wat doet die mooie auto voor je als je kerel losse handjes heeft? Of als hij zijn salaris in zijn neus of in de gokkast duwt en uiteindelijk de benen neemt en jou en je kind met schulden achterlaat? Moet ik nog meer voorbeelden noemen?

Er moet ergens tussen die 300.000 vrouwen toch minstens één vrouw zijn die hetzelfde wil in een relatie als ik en die wat ik te bieden heb met beide handen aanneemt? Ik ben het zat te horen dat ik zo lief ben en dat ik een lieve vrouw verdien. Ik ben het zat te horen dat de juiste vrouw wel ergens op me zit te wachten. Als dat zo is wil ik dat ze NU van haar reet afkomt en wakker wordt. Dan wil ik dat ze zegt: "Zo heb ik het nog nooit bekeken en weet je wat... misschien ben je inderdaad niet de man die ik voor ogen had, maar tot nu toe ben ik op mijn vorige vriendjes finaal afgeknapt en is dat uiteindelijk nooit wat geworden. Erger dan dat kan het niet worden, dus waarom zou ik mijn kansen niet eens met jou proberen?"

Dat klinkt als een vrouw die genoegen moet nemen met datgene wat uiteindelijk overblijft, namelijk ik. Maar ik kan je verzekeren, ik ben zeker geen troostprijs en als ze het risico durft te lopen met me, dan zal ik dat bewijzen ook.

Dus: welke vrouw heeft ballen genoeg?

Marius

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]