"Anno 2007 " door Magic_boy

Titel:  Anno 2007
Auteur:  Magic_boy
Datum:  19 apr 2007
Revisie:  -
Gelezen:  4421

Anno 2007

Terwijl zo’n 100 ambtenaren in Nederland druk bezig zijn met weigeren, zit ik lekker buiten te genieten van het zonnetje. Lachend lees ik een artikel over de extreme moslimorganisatie ‘Ahmadiyya’ (vraag me niet hoe je het uitspreekt). De alleswetende aanhangers van deze groep stellen dat je homo wordt van varkensvlees. Nou, dat staat zo vast als een huis natuurlijk. Denk maar eens aan die homoseksuele moslims. Die hebben natuurlijk stiekem gesnoept van het ‘onreine’ dier. En vegetarische homo’s bestaan ook niet. Die Ahmadiyyanen hebben het leven hélemaal door. Het is eigenlijk heel simpel. Eet je een karbonaadje, dan verandert je geaardheid. Dat neem ik trouwens liever dan een geitenkaasje waar je Christelijk van wordt.

Onze goede vriend André Rouvoet is het daar niet mee eens. Meneer wordt vice-premier en denkt even alles te kunnen veranderen in Nederland. Hij wil af van het ‘doe-wat-je-zelf-leuk-vindt-motto’ dat heerst in het onderwijs. Uiteraard, want leven voor je eigen passie is er niet bij. En humor al helemaal niet. Rou(w)voet ooit zien lachen? Ja, om zijn zetelwinst. Toen lachte hij Nederland keihard uit. Later bleek waarom. Abortus, Euthanasie, het homohuwelijk; alle ethische onderwerpen kwamen aan de beurt. Verworven vrijheiden lieten André koud.

Niemand leek het echt te interesseren, behalve Albert Verlinde. Dat wereldvreemde ambtenaren huwelijken mochten weigeren, schoot hem in het verkeerde keelgat. Hij begon met een bikkelharde strijd tegen Kabinet ChristenUnie en volgelingentjes Balkie&Bossie. Je kan veel zeggen over Albert, maar hij staat tenminste ergens voor. Iets waar je Wouter Bos niet op kan betrappen. Enfin, samen met Daphne, Fiona en Peter hield Albert dagelijks een praatje over de stand van zaken. Behalve dat veel bekende en minder bekende Nederlanders hem steunden, weet ik niet wat de resultaten zijn van de actie.

Gelukkig kunnen we met z’n allen nog flink lachen om homo’s op de televisie, voordat Rouvoet dit gaat verbieden. Denk eens aan Geer. Denk aan Goor. Ja, ik heb het over humor van de bovenste plank. Leuk dat Tien het uitzendt. Ik zie het als compensatie van de macho voetbalavond, waar de zender wekelijks mee op de proppen komt (evenals het gedrocht ‘Voetbalvrouwen’). Het schijnt dat alleen hetero’s worden getolereerd bij de clubs. Natuurlijk kunnen wij met z’n allen fantaseren dat Robin van Persie of Christiano Ronaldo nog eens uit de kast komen, maar werkelijkheid zal het nooit worden. Nee, de meeste stoere jongens van PSV, Feyenoord en Ajax dulden geen ‘mietjes’. Zij eten waarschijnlijk niet genoeg varkensvlees.

Gelukkig maar dat de Vlaamse bisschop Léonard van Namen het ons allemaal eventjes haarfijn uitlegt. “Homo’s en lesbiennes zijn abnormaal,” sprak hij in een jurk. Hij lichtte dit natuurlijk nog even toe, voor het geval we het nog niet begrepen. "Homoseksualiteit is een niet goed ontwikkelde vorm van menselijke seksualiteit. Holebi's kennen een probleem in hun normale psychologische ontwikkeling en dat maakt hen abnormaal." Nou, nu weten we in ieder geval hoe het zit. Heerlijk toch, die vrijheid van meningsuiting?! Dat iedereen maar mag gillen wat ie wil. Ik mag bisschoppen met grote kettingen ook abnormaal noemen. Dat maakt het nog geen feit. En daarom moeten we al de lui maar met een korreltje zout nemen. Ze zouden eens moeten gaan genieten van hun eigen leven, in plaats van andere levens dwars te zitten. Zoals ik nu doe, in het lentezonnetje.

PS: Voor alle mensen die vinden dat alles weer zoals vroeger moet zijn; ik zou jullie er graag iets op willen zeggen! Nog even geduld, want mijn antwoord komt dan wel met de postkoets..

Magic_boy

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]