"Be yourself!" door Abcdefg

Titel:  Be yourself!
Auteur:  Abcdefg
Datum:  19 mei 2007
Revisie:  -
Gelezen:  4403

Be yourself!

Leuke mensen ontmoet je in de trein! Waarom?

Een tijdje geleden zat ik in de trein naar mijn toenmalige vriend. Terwijl ik in de coupé zat te wachten tot de trein zou vertrekken kwam er een man met een hondje diezelfde coupé binnenlopen. Op het eerste gezicht leek het misschien een vreemde man, maar dankzij zijn extreem lieve en schattige hondje raakte ik met hem in gesprek. Het bleek dat deze man misschien in de ogen van anderen wel wat ‘apart’ was maar, in mijn ogen was hij hoe iedereen zou moeten zijn, deze man was namelijk zichzelf.

Hoe bedoel je, zichzelf? Nou, omdat hij stond voor wat hij geloofde, zich niets van anderen aantrok en heel vriendelijk was. Deze man wenste namelijk iedereen die hij in de Duinen (waar hij vaak met zijn hondje heen ging voor wat ontspanning) tegenkwam een fijne dag!

Zo wenste hij mij na afloop van ons gesprek en toen hij alweer samen met het liefste hondje ter wereld de trein uitging ook een fijne dag. Natuurlijk wenste ik hem een fijne dag terug en ik bedacht me toen hij weg was ineens hoeveel respect ik voor deze man heb. Niet om het feit dat hij zichzelf is maar omdat hij het de normaalste zaak van de wereld vindt om mensen een fijne dag te wensen.

Jezelf zijn, dat zouden meerdere mensen eens moeten doen, homoseksueel, hetero, transgender of iets anders, zolang jij jezelf bent en blijft respecteren de mensen je. Niet omdat je veel geld hebt of iets voor ze kunt betekenen, nee, simpelweg om de reden dat je jezelf bent.

Ik hoop die man ooit nog eens tegen te komen.

Abcdefg

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]