"The Law of Attraction" door Abcdefg

Titel:  The Law of Attraction
Auteur:  Abcdefg
Datum:  4 jun 2007
Revisie:  -
Gelezen:  4403

The Law of Attraction

Een jaar geleden gingen de dingen in mijn leven niet zoals ik vond dat ze moesten gaan. Je kent dat wel, je voelt je de hele dag door rot om dingen die er voor een ander misschien niet echt toe doen.

Nouja, om eerlijk te zijn zat ik gewoon in een soort van puberteit maar toen ontdekte ik iets. Ik was bezig om op internet iets op te zoeken over dromen, misschien weet je wat ik bedoel als ik het over ‘Lucide dromen’ heb. Tijdens mijn zoektocht las ik een berichtje van ene Niels, Niels zei dat je gewoon moet doen alsof je die dromen al hebt, dus door simpelweg te zeggen ‘ik heb lucide dromen’. Wonderbaarlijk genoeg werkte dit voor een heleboel mensen, en, net als zoveel anderen werd ik nieuwsgierig waar hij dit idee vandaan had gehaald. Het idee bleek van Willem de Ridder af te komen die met zijn ‘Spiegelogie’ (een synoniem van het woord psychologie) succes had geboekt door de mensen te leren dat je van buiten ziet hoe jij je van binnen voelt.

Om het even simpel uit te leggen, als jij je niet goed voelt of als je boos of verdrietig bent dan ga je dat merken aan de mensen om je heen. De mensen om je heen passen zich onbewust aan aan hoe jij je voelt en onbewust reageren ze dan op dezelfde manier als jij je voelt.

Wat een veranderingen zijn er toen in mijn denken ontstaan zeg! Je kunt dus beter positief blijven denken en dan trek je ook positieve dingen aan. Althans, volgens een ander deel van Willem de Ridder zijn theorie waar ik inmiddels heilig van overtuigd ben. Dit deel van de theorie heeft het namelijk over ‘the law of attraction’, een oeroude wet waar alle oude beschavingen het over hadden. Dat je in je leven aantrekt wat je denkt. Vandaar dat mensen zoveel slechts aantrekken! Tenslotte is het enige wat je van mensen hoort geklaag, ‘Ik heb een rotleven’ , ‘hè, weer die rekeningen’ , ‘niemand houdt van me’ en ga zo maar door. De theorie leer je om te zeggen wat je wel wilt in plaats van wat je niet wilt en ook wordt je geleerd om dankbaar te zijn voor wat je wel hebt. Wees eens denkbaar voor alleen al het feit dat je leeft en dat je kunt doen wat je wilt!

Dankzij Niels heb ik nu, ongeveer een jaar later zoveel nieuwe inzichten over positief denken opgedaan en deze inzichten groeien de laatste tijd steeds meer!

Niels, dankjewel, en voor de rest: Verdiep je er eens in!

Het beste toegewenst!
Richard.

Abcdefg

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]