"Doe mij maar een stiefvader" door Fred

Titel:  Doe mij maar een stiefvader
Auteur:  Fred
Datum:  10 jun 2007
Revisie:  -
Gelezen:  4427

Doe mij maar een stiefvader

Er was eens een grote demonstratie in Rome, georganiseerd door de Rooms Katholieke Kerk en aanverwante organisaties. Mensen sleepten hun hordes kinderen mee, bussen vol, om te demonstreren tegen -nee, niet tegen oorlog- tegen -neeeee, ook niet tegen honger in de wereld- tegen het schenden van mensenrechten dan? Nee, ook niet, daar zijn ze juist voor. Dus ze demonstreerden tegen gelijke rechten voor alle mensen? Ja. Hè? Die tijd is in Italië toch wel achter de rug? Nee joh, ben je gek? Dat feest begint juist weer.

Ok, waar gaat het om? De regering Prodi wil mensen die andere keuzes maken om hun leven in te richten dan de RK Kerk voorschrijft, namelijk m/v en alleen binnen het (kerkelijk) huwelijk, gelijke rechten geven. Dat betekent gewoon, dat hun levenspartner, of het nou om man/man, vrouw/vrouw of man/vrouw gaat, pensioenrechten heeft, mag beslissen als de partner in kritieke omstandigheden in het ziekenhuis ligt. Dat soort rechten. En vaak gaat het om mensen die niet eens lid zijn van de RK Kerk (niet mogen of niet willen zijn). Dus het gaat best ergens over. Dat wil de heer Ratzinger, alias de Paus of Benedictus of El Papa niet. Bedreigt dat iemand dan? Nee hoor, niemand heeft er last van. Moet de Kerk zijn leer aanpassen dan? Nee hoor, het gaat om wettelijke en niet om kerkelijke rechten. Maar waar maakt hij zich dan zo druk om? Tja, dat begrijp ik ook niet.

Het gaat nog verder. Deze week is het COC (ja, ze zijn er weer) een aktie gestart voor Polen. Ook daar weer de RK Kerk. Ze willen daar zelfs zo ver gaan, dat homo's niet meer in het onderwijs mogen werken en dat het strafbaar wordt als op scholen voorlichting gegeven wordt. Worden die kinderen daar homo van dan? Nee, dat ben je vanaf je geboorte. Maar homo's die les geven doen toch niets verkeerd? Nee, en het is ook niet besmettelijk. Maar waarom willen ze dat dan?

Er is een meneer in een jurk, eigenlijk zijn er een heleboel meneren in een jurk, maar die ene is de baas, die vindt dat homo's verdorven zijn. Geestelijk niet in orde, tegennatuurlijk. Hij heeft daar geen argumenten voor, althans geen echte, maar wat hij vindt, is zo. Op zich zou je dat al als een verstandelijke beperking kunnen zien, maar goed. De wet van de Kerk is, dat deze meneer altijd gelijk heeft en ook als hij het niet heeft, heeft hij het toch. En deze meneer denkt, dat hij zich met het leven van ieder mens mag bemoeien, want hij is El Papa. Dus of je nou wel of niet lid bent van zijn club, wat El Papa vindt, is altijd waar. Gewoon omdat El Papa de waarheid in pacht heeft. Zelfs God vindt hetzelfde als wat El Papa vindt (denkt hij). En dat gaat zo ver, dat hij recentelijk zelfs Mexicaanse politici heeft bedreigd die voor iets stemmen waar El Papa tegen is. Trek je eigen conclusie maar.

Dit is Europa 2007, het Europa van gelijkheid, van broederschap, het Europa van de mensenrechten. Als ik dit soort dingen lees, dan denk ik, bouw een muur om mijn land, haal de ophaalbrug op, want miljoenen mensen geloven echt wat El Papa zegt. En jij en ik als homo's en lesbo's en transgenders en wat er allemaal meer is aan diversiteit, dreigen het slachtoffer te worden van de haat die deze Papa zaait. Te scherp? Te hard? Ik word door deze Duitse meneer van perversiteit beschuldigd, terwijl hij niets van mij weet. Ik word door deze meneer beschuldigd van het hebben van een geestelijke afwijking, terwijl hij niets van mij weet. Mag ik dan iets terugzeggen alsjeblieft? Ik vind het een geestelijke afwijking als miljoenen weldenkende mensen zich door Papa zand in de ogen laten strooien. Ik vind het pervers dat zijn instuut eeuwen lang kinderen heeft misbruikt en de daders een hand boven het hoofd hield, terwijl de slachtoffers werden bedreigd. Ik vind het ziek! Wie ben ik? Gewoon, ik. Net als jij uiteindelijk maar heel gewoon jij bent Papa. God zij dank niet dé spreekbuis van God, God zij dank niet de plaatsvervanger van Christus op aarde, maar uiteindelijk gewoon Herr Ratzinger.

Naast alle goede dingen die de RK Kerk doet, ook verantwoordelijk voor onnoemelijk veel leed. Van aidswezen tot misbruikte kinderen, van het beschermen van kinderverkrachters tot het discrimineren van 1/12e van de wereldbevolking. Verantwoordelijk voor politiek gekonkel en inmenging in de interne aangelegenheden van autonome staten. El Papa? Nou, doe mij dan maar een stiefvader.

Fred

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]