"Keuzes maken" door Dave

Titel:  Keuzes maken
Auteur:  Dave
Datum:  26 jun 2007
Revisie:  -
Gelezen:  4399

Keuzes maken

Een godsgruwelijke hekel heb ik eraan: keuzes maken. Kiezen voor het een of voor het ander. De voor- en nadelen tegen elkaar afwegen en dan maar kijken welke kant het zwaarst weegt waardoor een keuze makkelijker gemaakt kan worden. Afschuwelijk. Ik wil geen keuze hoeven te maken. Ik wil van alle walletjes eten, alle kleuren proeven en leven zonder vast te zitten aan die verdomde keuze.

Mijn eerste confrontatie met het fenomeen keuzes maken was die van het maken van een man en een vrouw. Of wilde ik nu man en vrouw? Om het makkelijker voor mezelf te maken koos ik voor een man en vrouw. Ik had het er maar druk mee. Zowel de jongens van 3T als katja Schuurman gebruikte ik omstebeurt bij mijn dagelijkse masturbatie-uurtje. Vermoeiend. Na dik een jaar de break out besmeurt te hebben en een tennisarm rijker te zijn, gooide ik de break out weg. De hele wereld mocht weten dat ik voor de mannen was gegaan. Tot op heden gelooft mijn vader nog steeds dat ik van beide walletjes eet.

Als mijn bazin bij de afgelopen salarisronde goedgeefser was geweest, had ik een Personal-Keuzemaker-Assistant in dienst. Een PA die de hele dag naast me liep en me hielp bij het maken van een keuze. Wil je gezonde 30+ -kaas op je boterham of wil je een ordinaire snee met nutella? Het zou daarnaast bijzonder handig zijn om hem te laten kiezen welke kleren ik elke dag aan zou moeten doen. Dat zou mij ’s avonds welgeteld tien kostbare minuten schelen. Die tien minuten zou ik dan weer kunnen besteden aan mijn slaap. Mijn PA zou dan tevens de opdracht krijgen om me jus d’orange te serveren. Aan bed.

Bij het maken van een keuze raak je iets kwijt en krijg je iets erbij. Wat nou de per se beter is, blijkt achteraf. Bij een verkeerde keuze voor een kledingstuk is dat al snel duidelijk. Het resultaat van een keuze die een grotere impact heeft op je leven is meestal jaren later pas merk –en voelbaar.

Hoe dan ook. Een keus maken is belangrijk en essentieel om in ontwikkeling te blijven. Niet stil te blijven staan en te leren van de verkeerde beslissingen die je in het verleden hebt gemaakt.

Want stel je nou eens het volgende scenario voor: de jongen van je leven staat voor je neus. Je weet dat je hem leuker dan leuk vindt, maar twijfelt of je klaar bent om de rest van de jongens achter je te laten. Is het dan zo verstandig om het maar geen keuze te maken en die jongen aan je neus voorbij te laten gaan?

Ik weet het niet. En eigenlijk wil ik het ook niet weten. Omdat dingen die je niet weet je niet kunnen confronteren met enge gedachten en daarom veilig zijn. Wat ik wel weet is dat ik zo meteen naar de Appie moet. Het lichtbruisend Spawater is op. Alleen de vraag, wat trekken we aan?

Dave

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]