"Zinloos imamgeweld" door Kada

Titel:  Zinloos imamgeweld
Auteur:  Kada
Datum:  6 jul 2007
Revisie:  8 jul 2007
Gelezen:  4435

Zinloos imamgeweld

Imam Abdullah Haselhoef, beter bekend als de imam die ooit verklaarde dat homo’s in sommige gevallen de doodstraf moeten krijgen, is van plan om te emigreren.

De imam vertrekt deze maand nog naar Duitsland. Hij woont nu nog in het Zeeuwse Krabbendijke maar zijn vrouw – van origine Duitse – kan het leven in het dorpje niet meer aan.

Haselhoef heeft zijn werk voor de Nederlandse Moslimraad en de Contactgroep Islam opgeschort. In september wil hij op weekdagen wel nog aan de slag in ons land.

Voorbeeldimam
Haselhoef vertrekt na twaalf jaar uit het dorp vanwege pesterijen. Zo is het konijn van zijn kinderen gestolen, ging het paard van zijn vrouw dood na mishandelingen door onbekenden, werden er ramen bij hem ingegooid en werden de poten van zijn kippen gebroken. In totaal gaat het volgens hem sinds 2001 om een slordige 25 gevallen.

De imam is om verschillende positieve en negatieve gevallen bekend. Hij werd landelijk bekend toen hij naar aanleiding van de aanslagen in Amerika van 11 september sprak tijdens een herdenkingsdienst waar onder anderen het Nederlandse kabinet, prins Willem-Alexander en prinses Máxima aanwezig waren. Daarnaast was hij lange tijd min of meer woordvoerder van imams in Nederland omdat hij vaak op tv optrad.

Doodstraf
De beeldvorming rond de imam kwam onder druk te staan door twee gebeurtenissen. Allereerst werd ontdekt dat de imam eigenlijk niet echt een imam is omdat hij een daarop gerichte opleiding nooit gevolgd heeft.

Ook raakte hij landelijk in opspraak toen hij in een radioprogramma zei dat homo’s, die in het openbaar seks hebben, eigenlijk volgens islamitische wetten de doodstraf zouden moeten krijgen. Even dreigde hij daarvoor vervolgd te worden. De zaak werd echter niet doorgezet omdat hij formeel de koran citeerde. Zelf bood hij later zijn verontschuldigingen nog aan voor zijn uitspraken.

©GAY.EU

Ik maak me boos!
Dit bericht kreeg ik onder ogen enkele weken geleden. Het stond op een soort homoseksueel forum waar ik regelmatig kom en er stonden allerlei reacties bij. De meesten daarvan waren negatieve uithalen naar de imam. Zo van ‘goedzo, weer een homofoob het land uit’ en ‘eindelijk gerechtigheid’.
Ik kan het niet helpen maar als ik dit bericht lees word ik een tikje onpasselijk en dat heeft niets te maken met de uitspraken van die imam hoor.
Oké, als je hardop uitspreekt dat homo’s volgens de islam de doodstraf zouden moeten krijgen, kun je wat schoppen terug verwachten. Maar zoals het stuk al zegt, hij citeerde de koran, bovendien heeft hij zich verontschuldigd.
Buiten dit alles, wat ik het ergste vind; er zijn dus blijkbaar mensen in ons land die vinden dat zulke uitspraken reden geven tot het bestelen en treiteren van dit gezin. Schijnbaar, als je zulke uitspraken doet, is het terecht dat je kinderen bestolen worden van hun lievelingsdier.
Sommige mensen voelen zich dus zodanig groot dat ze het verantwoord vinden om het paard van zijn vrouw dusdanig te mishandelen dat het overlijdt.
Ik lees dat en ik denk maar 1 ding. Wat een walgelijke mensen! Die mensen zouden ze eens moeten vervolgen, niet die imam.
Wat iemand ook uitspreekt, wat iemands mening ook is, in mijn ogen praat je dit soort daden nergens mee goed.
Als je in staat bent om kinderen te beroven van hun huisdier, alleen maar omdat de vader een verkeerd citaat geuit heeft spoor je in mijn ogen echt niet en heb je buiten gevangenis straf ook stevig psychische hulp nodig!
Ik zou bijna willen zeggen dat degene die deze daden op zich geweten hebben, de heftige uitspraak over homoseksualiteit van de imam goedpraten. Oké, ik ben tegen de doodstraf, maar ik ben in staat om te zeggen dat als deze dingen door een stel homo’s gedaan zijn, zij inderdaad een straf verdienen die in het minste geval heel erg pijnlijk is.
Wie doet zoiets nou!? Zeker in dit land..
In mijn ogen ben je dan minstens net zo slecht als alle slechte imams bij elkaar. Je verlaagt jezelf tot een niveau wat ik in elk geval niet verwacht in een vrije en open samenleving waar Nederland om bekend staat.
Als ik heel eerlijk ben….in vergelijking met deze daden vind ik de uitspraak van de imam een grapje en in vergelijking met degenen die dit op zich geweten hebben vind ik de imam echt een schatje.

Kada

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]