"Reparatietherapie" door Hendrik

Titel:  Reparatietherapie
Auteur:  Hendrik
Datum:  18 jul 2007
Revisie:  -
Gelezen:  4406

Reparatietherapie

Val je onder de categorie holebi’s dan wil ik je een vraag stellen. Mag het een persoonlijke vraag zijn? Bent u kapot? Voelt u zich stuk? Hebt u behoefte aan reparatie? Het bestaat nog! Anno 2007 kun je nog een middeleeuwse therapie volgen. Het is bijna niet te geloven, maar het is echt waar. Wanneer je anders bent dan anderen, en dat bent u, dan kunt u een therapie krijgen waarin u leert om gelijkvormig te worden aan een beeld wat de ander je oplegt. Die ander is dan de therapeut. De naam van de therapie? U raadt het al: 'reparatietherapie'.

Tien jaar geleden werd door de Amerikaanse vereniging van psychologen (APA) in de VS (USA) besloten dat iedere therapie die homoseksualiteit als een geestelijke ziekte beschouwt, verboden dien te worden. Maar 'reparatietherapie', zoals veel christelijke conservatieven voorstaan, bleef toen buiten schot. Bovengenoemde vereniging komt deze zomer weer bij elkaar om zich te buigen over het in 1997 ingenomen standpunt. Hopelijk gaat men de ‘reparatietherapie’ voor holebi’s in de ban doen.

Het mag als bekend verondersteld worden dat veel homo's en lesbiennes emotioneel zwaar beschadigd uit dergelijke sessies tevoorschijn komen. In de zogenaamde therapie wordt er tegen alle codes in gewerkt aan het stuk maken van een mens. Iemand met een andere gave dan dat de conservatieve ‘Amerikaanse’ christelijke als norm hanteert moet er aan geloven. Je wordt met de bijbel in de hand kapot gemaakt. Het bestaat in de Verenigde Staten, echter het bestaat ook in Nederland. U zou het niet voor mogelijk houden, jazeker, ook in ons land bestaan dergelijke verwerpelijke praktijken als een ‘reparatietherapie’ voor holebi’s.

Er zijn in ons land voorbeelden van ‘gerepareerde’ homo’s waaraan in diverse media aandacht is besteed. Deze zogenaamd gerepareerde personen komen na verloop van tijd tot zichzelf en repareren zich dan soms zelf. Echter niet iedereen werd uit zichzelf gezond of vond de gezonde weg terug. Je zult maar willens en wetens kapot gemaakt zijn. U kunt zich voorstellen dat er een hele therapeutische weg te gaan is om te helen wat is stukgemaakt, echte hulp om jezelf te worden.

Wie opgroeit in de sferen van de BLACK-PANTY, groot is geworden in het zwaar gereformeerde denken, die is van huis uit al op een verkeerd (zwart) been gezet. Je bent behoorlijk ver van jezelf geraakt als je niet jezelf mag zijn. Zoek je heil bij een hulpverlener die je de weg naar jezelf wijst. Ook in de kringen van het gereformeerde denken is die te vinden. Dus zoek je heil niet in een ‘zweverige’ evangelische beweging, daar raak je jezelf kwijt, laat je niet aanpraten dat je gerepareerd moet worden als je homo of lesbo bent. Jij bent jij en mag er zijn, zoals je bent. Je draagt in jezelf het beeld van de schepper met de ‘gave van homoseksualiteit’ en het goede.

Hendrik

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]