"Op de barricade...." door Kaatje

Titel:  Op de barricade....
Auteur:  Kaatje
Datum:  13 jul 2007
Revisie:  -
Gelezen:  4411

Op de barricade....

Het is weer "hot" om homoseksueel te zijn en er een issue van te maken. Jahaaaa, niet dat gelukkig aansukkelen en gewoon je eigen leventje opbouwen. De oudere homo-generatie verwijt ons (jongere generatie of alleen mij) dat zij jaren voor ons door het slijk zijn gegaan en dat nu alles teniet wordt gedaan. Zij die hebben gestreden voor ons brave leventje nu.

We gedragen ons als gewone burgers.......hoe halen we het in ons hoofd!?!? Waar zijn de strijdlustige potten gebleven met mannenhaat, die uren danwel dagen konden protesteren om een onderdeel te worden van de maatschappij.

Hallo...............

Ik word er een beetje moe van merk ik.
Ik word er een beetje door lamgeslagen.
Ik word in een hokje geduwd, waar ik niet in pas (jajajajaja niet qua kilo's).
Ik word tot iemand gedoopt op mijn levenswijze door mijn eigen "sisterhood".

Hoe raar kan het lopen?
Jarenlang geketent voelen, omdat je als homoseksuele een soortement van outcast vormde op de huidige maatschappij. Nu ervaren we een bepaalde rust, een bepaalde veiligheid en dan nemen we het te veel voor lief.

De andere kant van de medaille: nu wonende bij mijn grote liefde in een heerlijk dorp vol met kerken en mensen die deze vullen. Niets mis mee, zij vallen mij niet lastig en ik hen niet. Datzelfde dorp heeft een plaatselijk krantje. Daarin schrijft een dorpsgenoot (nee niet uit het "sisterhood") dat homoseksualiteit een ziekte is en dat de bijbel het verbiedt. Ik verkneukel mij weer over de kortzichtigheid van de moderne mens en zijn gedachtengangen, maar verbazen doe ik mij al niet meer.
Wat verbaast mij wel: alle ingezonden brieven die er op volgens vanuit het dorp, die het niet eens zijn met gedachtengangen van de briefschrijver.
Tweestrijd in het dorp.......hahahahahaha.

Dus resume: aan welke kant je ook staat aan de homogrens......goed of slecht doen....aanhanger of afkeer.......liefhebber of gruwel....
Er schijnen altijd twee kampen te zijn: aan de positieve kant en aan de negatieve kant.
Ik geniet van mijn burgelijke leventje die de bejaarde lesbienne voor mij gecreerd heeft en ik zal hem koesteren met hier en daar een kritische noot van een voorbijganger.
Die barricade is aan mij niet besteed.......................

Kaatje

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]