"Annie" door Hendrik

Titel:  Annie
Auteur:  Hendrik
Datum:  13 aug 2007
Revisie:  -
Gelezen:  4417

Annie

“Toen ik nog hetero was, of als zodanig door het leven meende te kunnen gaan, was ik getrouwd met Annie. Ik kreeg begin jaren zeventig verkering met haar, ik was verliefd, verloofd en we zijn getrouwd. Heel erg traditioneel allemaal, zo conservatief als maar kan, eigenlijk tegen mijn principes (van toen) in. Annie was toen ik haar leerde kennen een meid met lef, een vlotte tante die midden in het leven leek te staan. Annie wilde graag trouwen en toen dat in beeld kwam veranderde de vlotte meid in een soort van huisvrouwtype.”

Henry wil zijn verhaal graag aan mij vertellen en hij gaat verder: “Ik had onze verkering op een gegeven moment uitgemaakt, ik wist niet of dit het wel was wat ik wilde. Niet dat ik zozeer over mijn seksuele identiteit twijfelde, ik wist niet of ik het met haar wel uit zou houden. Annie was gedurende de verkeringstijd al aan het veranderen in een richting die ik niet zocht, de traditie is niks mis mee, maar kopiegedrag was toen al iets waar ik allergisch voor was.”

“En wie was ik? Ik wist al heel jong dat ik vader wilde worden, vader van vier kinderen. Ik groeide op in een boerendorp, daar werd je als jongen opgevoed om man en vader te worden. Daar had ik vrede mee. Op de boerderij krijg je geen seksuele voorlichting, zeker niet in die tijd, je zag het voorbeeld van de koe en de stier of van de andere dieren die zich moesten voortplanten. Wist ik veel dat zoiets gewoon productie heette. Het was voor ons de natuur. Wel erg spannend natuurlijk en toch leek het gewoon.”

“Toen ik tien jaar oud was”, zo vervolgt Henry, “moest ik mijn broer helpen. Niet dat daar ooit over gesproken werd, het gebeurde gewoon. Vraag me niet hoe, ik weet het niet. Was het spelenderwijs? Hoe het ook zij, ik leerde van hem wat seks was. Het ging om zijn seksualiteit, dat weet ik nu, bij mij was er op die leeftijd nog weinig sprake van seksuele ontwikkeling. Mijn broer die zestien was had zijn seksuele behoefte, deze diende ik te bevredigen. Ik werd gebruikt voor zijn gerief, ik weet nu dat dit incest heet en een vorm van misbruik is.” Henry stopt even en denkt na. Zichtbaar is, dat het hem moeite kost om dit te vertellen. Hij zegt dit te willen vertellen omdat deze ervaring hem juist in een andere richting geduwd heeft, wellicht is angst daarbij een drijfveer geweest.

Hij vervolgt: “Vanaf mijn tiende tot ongeveer mijn zestiende jaar heeft ‘het’ geduurd. Ik zat als het ware aan hem vast, ik kon er niet onderuit, het moest! Ik wilde normaal zijn en had het gevoel dat ik dat pas kon zijn als ik hem niet meer hoefde te bevredigen. Natuurlijk was ik in de war door deze jarenlange misbruikervaring. Ik wilde ‘dat’ niet meer, zo werd voor mij de weg gebaand naar een heteroleven, dat was tenslotte wat ik altijd al gewild had. Van jongs af aan had ik toch geweten dat ik vader wilde worden?” Een mens op zoek naar het goede.

Hendrik

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]