"Potenrammen" door Kada

Titel:  Potenrammen
Auteur:  Kada
Datum:  1 sep 2007
Revisie:  -
Gelezen:  4446

Potenrammen

Ja hoor, er is weer een oude rage uit de kast getrokken. Potenrammen! Net als ‘Allstars’ en ‘My little pony’ zo’n jaren tachtig begrip wat ineens weer ‘in’ is. Het was vrij lang rustig rond dit fenomeen en ineens moet ik weer serieus bang zijn als mijn homoseksuele vriendjes alleen op stap gaan. Ik snap het werkelijk niet. Wat zijn dat toch voor types, die het bevredigend vinden om een homo in elkaar te trimmen? Zijn het jochies die thuis mishandeld worden en een gevoel van macht zoeken buiten de deur? Zijn het zwaar gefrustreerde homo’s die jaloers zijn omdat een ander wel gewoon openbaarlijk homo durft te zijn? Zijn het ex-gevangenen die in de gevangenisdouche getraumatiseerd zijn geraakt en wraak willen? Of zijn het gewoon een stel dronken boerenlullen die zichzelf niet kunnen vermaken?
Misschien zijn het wel gewoon homo’s want tenzij de slachtoffers echt heel erg nichterig zijn qua gedrag…hoe herken je als hetero zonder gaydar een homo? Zijn het niet gewoon ex-vriendjes van de slachtoffers?

Laten we hoe dan ook wel realistisch blijven. Als je op het moment homoseksueel bent en in elkaar geslagen wordt ben je in de media automatisch het slachtoffer van potenrammen. Er wordt zonder onderzoek gelijk een link gelegd naar homohaat. Terwijl….misschien wist de dader helemaal niet dat hij een homo in elkaar sloeg en was iedere heteroman op dat moment op die plek ook slachtoffer geworden. Natuurlijk, als er in een park wat bekend staat als homopark twee mannen in elkaar geslagen worden is de conclusie dat het homo’s zijn geen vreemde conclusie. Maar zeker weten dat het met hun geaardheid te maken had doen we niet.

En moeten er dan werkelijk lokhomo’s in het leven geroepen worden? Als er volgende maand 5 moslims in elkaar geslagen worden, gaan we dan lokmoslims inzetten? Waarom zijn die er eigenlijk nog niet want volgens mij worden er maandelijks wel meer dan vijf moslims in elkaar geslagen.

Wat voor beeld schep je als je lokhomo’s gaat inzetten? Natuurlijk wil ik niet dat er homo’s in elkaar geslagen worden. Het maakt me angstig en ik wordt er verdrietig van. Maar het idee van lokhomo’s roept bij mij het idee op dat homo’s zichzelf niet kunnen redden. Dat ze blijkbaar als enige groep samen met prostituees dit soort hulp van de overheid nodig hebben om veilig over straat te kunnen. Ik word daar ook niet blij van.

Mijn manier zou zijn; laat gaan! De media moet stoppen met al die aandacht. Homohaters en andere agressieve types moeten niet beloond worden met media-aandacht. Maak er geen hype van maar laat het uitdoven, dan weet ik bijna zeker dat het woord potenrammen snel weer terug in de kast kan!

Kada

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]