"Ode aan de vrouwelijke vrouw" door Kada

Titel:  Ode aan de vrouwelijke vrouw
Auteur:  Kada
Datum:  2 nov 2007
Revisie:  -
Gelezen:  4411

Ode aan de vrouwelijke vrouw

Tijd voor een ode aan de vrouwelijke vrouw. Ik heb al vaak geschreven over hoe ik jongensachtige meiden soms best aantrekkelijk kan vinden, maar ik val niet alleen op stoere meiden. Ik val gewoon op vrouwen en dat kunnen allerlei soorten vrouwen zijn, ook hele vrouwelijke vrouwen.
Zelf ben ik een beetje onopvallend, niet supervrouwelijk, een tikje verlegen type en voor mijn gevoel zijn heel zelfverzekerde, vrouwelijke vrouwen erg onbereikbaar.
Ze zeggen wel eens ‘vrouwen komen van Venus, mannen van Mars’. Nou, in mijn beleving komen erg vrouwelijke vrouwen ook van Venus terwijl ik me meer op Mars thuis voel of er ergens tussenin hang. Zij houden zich met dingen bezig waar ik niet eens bij stil sta. Make-up, lingerie, panty’s, epileren, crèmes en lotions. Oef… ingewikkeld.
Ik scheer mijn oksels, benen en bikinilijn en dat ik af en toe een paar haartjes tussen mijn wenkbrauwen weghaal is voor mij wel een zeker toppunt van vrouwelijkheid. Ik heb drie bh’s met een beetje kant en daar irriteer ik me mateloos aan omdat ik de hele dag jeuk heb aan mijn boobs als ik ze draag. Dat ik sinds kort soms een push-up bh draag tijdens het uitgaan is helemaal shocking en het was zeker niet mijn eigen idee. Mijn vriendin is er echter dolblij mee, dus vooruit. Het erg vrouwelijk vrouw zijn is voor mij gewoon niet weggelegd denk ik. Pumps, rokjes en eyeliner worden bij mij afgestoten. Gevoelsmatig lijk ik er wel allergisch voor. Vrouwen die daar wel van houden zijn tegenovergesteld aan mij, maar dat wil niet automatisch zeggen dat ik hen niet aantrekkelijk vind. Sommige vrouwen worden echt aantrekkelijk als ze make-up dragen en een decolleté benadrukken. Vooral als ze er een wat stoere houding aan vast plakken. Ik noem een Shakira, een Xena, een Carmen (L-word) of een Angelina Jolie. Woest aantrekkelijk!!
Het is toch een soort van wilde fantasie om door een Shakira-achtige vrouw verleid te worden. Haar de kleren van het lijf te scheuren en dan daar onder een heel strak lingeriesetje aan te treffen waar ik eigenlijk best gewoon een tijdje naar kan kijken bij wijze van voorspel. Nu ben ik niet het type wat iemand de kleren van het lijf trekt, maar… de fantasie mag er wezen toch?

Wat ik niet aantrekkelijk vind zijn vrouwelijke vrouwen die vrouwelijk zijn omdat de maatschappij dat van vrouwen verwacht. Een erg vrouwelijke vrouw vind ik vaak het meest aantrekkelijkst als ze in een joggingbroek op de bank zit met een boek, als ze schaamteloos zonder make-up ’s ochtends de vuilnisbak aan de straat zet. Als ze bij binnenkomst het liefst gelijk haar schoenen uit gooit omdat dat nou eenmaal lekkerder loopt. Er is een tijd om vrouwelijk en sexy te zijn en er is een tijd om ontspannen en niet ijdel te zijn.
Mijn absoluut meest sexy vrouw: een vrouw zoals de timmervrouw uit de L-word (naam kwijt); tikje stoer maar geen twijfel mogelijk dat het een heel echte vrouw is. Technisch, handig en vrouwelijk. Of Jennifer Beals in Flashdance, als automonteur onder de motorkap. Sexy, vrouwelijk maar onder het smeer en in overall. Wow!

De conclusie... een stoere mannelijke vrouw is pas echt sexy als ze zichzelf durft te laten zien als niet zo stoer en mag kwetsbaar, zorgzaam en vrouwelijk wezen. Een erg vrouwelijke vrouw is pas echt sexy als ze zichzelf durft te tonen zonder make-up en pumps. Vrouwen zijn pas echt sexy als ze hun maskers af durven te zetten. Ik val niet op maskers… ik val op echte vrouwen, hoe stoer, kwetsbaar, mannelijk of vrouwelijk ook.

Kada

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]