"Vreemde scene" door Kada

Titel:  Vreemde scene
Auteur:  Kada
Datum:  9 jan 2008
Revisie:  -
Gelezen:  4421

Vreemde scene

Wanneer je als lesbische vrouw in de lesbische scene vertelt dat je al 8 jaar samen bent met je partner, krijg je met regelmaat te maken met verbaasde reacties. Er zijn uiteraard wel meer lesbische vrouwen die echt een serieuze, langdurige relatie hebben, maar er zijn hele hordes vrouwen die daar niets van moeten hebben. Die elke week gaan stappen om te scoren. Die met grote regelmaat in een ander bed wakker worden en daar nog trots op zijn ook. Die er een sport van maken om, bij voorkeur, heterovrouwen te veroveren. Ik krijg serieus wel eens de opmerking: ‘Zo… al 8 jaar samen? Da’s een hele tijd, he, in deze scene.’ Ik snap dat niet. Wat is daar nou zo raar aan?

Is het normaal dat lesbische vrouwen bindingsangst hebben, ontrouw zijn of gewoon het leven als een groot relatiefeest zien?
In elke andere scene is het toch doodnormaal dat je in elkaar investeert? Dat je pas in een relatie stapt als je echt enige vorm van toekomst samen ziet. Dat je er niet bij voorbaat al vanuit gaat dat je over twee maanden toch weer een ander hebt.
Het lijkt soms wel alsof veel lesbo’s eigen relatieprincipes hebben gevormd. Alsof ze standaard in de liefde stappen zonder enige verwachtingen of toekomstplannen.

Soms zie ik vriendinnengroepjes waarvan al die vrouwen elkaar aan een keer gehad hebben. Ik snap dat dan werkelijk niet. Kunnen zij geen vriendschappen aangaan zonder dat er uiteindelijk seks bij komt kijken? Iemand… leg het me uit! Make me understand. Ik zie dat en krijgt echt het gevoel alsof ik naar een stel kerels kijk die hun pik achterna lopen… maar dan met een vrouwenlichaam er aan vast.

Misschien blijven de echt gesettelde lesbische vrouwen gewoon vaker thuis en vinden ze uitgaan niet leuk meer omdat ze elkaar al gevonden hebben en het jachtelement er niet meer is. Dat snap ik dan ook weer niet, want uitgaan doe je toch om te dansen, om gezellig met andere lesbische vrouwen samen te zijn, vrienden te maken, lekker wat te drinken, enz.? Voor mij zou uitgaan nooit ‘scoren’ als doel hebben, hoor. Al was ik nog zo single.

Call me old-fashioned maar ik snap die lesbo’s gewoon soms niet helemaal.

Kada

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]