"Verliefd op een hetero" door Magic_boy

Titel:  Verliefd op een hetero
Auteur:  Magic_boy
Datum:  14 feb 2008
Revisie:  -
Gelezen:  4936

Verliefd op een hetero

Als gay heb je op een gegeven moment een aardig besef van wie hetero en wie homo is. De zogenaamde ‘gaydar’. Zo hoef je heteromannen niet in verlegenheid te brengen. In een homokroeg is het verschil des te duidelijker. De hetero’s gedragen zich daar meestal extra mannelijk. En veel homo’s durven daar los te gaan, waardoor juist hun vrouwelijke kant naar boven komt. Maar wat te doen als je verliefd word op een 100% heterojongen? Echt weer wat voor mij…

Hij is mannelijk, kijkt voetbal, drinkt bier én heeft een vriendin. En toch ben ik compleet verkocht. Hij is namelijk zo’n enorme charmeur en ongelofelijk ruimdenkend. Iemand die er dus totaal niet mee zit of een persoon homo of hetero is, als hij maar gelukkig is. Ik ben altijd enorm verheugd met dit soort types, maar dat is nu dus omgeslagen in verliefdheid. En dát is natuurlijk weer niet de bedoeling. Waarschijnlijk zou hij het niet erg vinden als ik het vertel, maar ik schaam me nu al dood. Laat staan als ik het openbaar maak. Nee, dit hou ik voor mezelf (en voor jullie uiteraard).

Ik heb dus besloten er niets mee te doen. Het gevoel van niet-wederzijdse verliefdheid is pijnlijk, dus ik kan het maar beter zo snel mogelijk afsluiten. Maar goed, hoe kom je over een verliefdheid heen? Je denkt voortdurend aan hem en wil het eigenlijk aan iedereen vertellen. Ik moet me concentreren op de vriendschap die ik met hem heb. En dus niets meer dan die vriendschap. Verdomd lastig. Je hoeft maar éven af te zwakken met je gedachten en dan zie je jezelf al bij hem onder de douche stappen. En dat is een errrrg amusante gedachte, kan ik je vertellen.

Pas geleden aten we met z’n tweeën. Samen gekookt (romantisch, niet?). We kunnen goed praten met elkaar, maar ineens kwam het gesprek op de liefde van je leven. Hij dacht die gevonden te hebben in zijn vriendin. (Ik knikte meelevend, maar was het daar natuurlijk totáál niet mee eens.) Nu was de vraag hoe het bij mij zat. Al stotterend gooide ik het op ‘geen tijd voor een vriend’. Met een ongemakkelijke lach er achteraan. Ik kon wel door de grond zakken. Maar gelukkig merkte hij niets. Daarna veranderde ik het onderwerp maar snel.

Ook pijnlijk toen hij me uitnodigde voor een avondje voetbal kijken met vrienden. Dat is werkelijk waar zó hetero. Ik gaf het een kans, maar vond het sowieso al een verschrikkelijk saaie sport om naar te kijken. Gelukkig lustte ik bier, want er was niets anders. Iedereen gebruikte termen, waarvan ik nog nooit had gehoord. En het kon me werkelijk ook geen zier schelen welke partij zou winnen, dus dan is de spanning erg ver te zoeken. Ik richtte me dus maar op de voetballers zelf. Eén van de verdedigers moest overduidelijk nog uit de kast komen.

De ‘heteroscene’ heeft dus ook allerlei stereotype waarheden. Eigenlijk is het grootste verschil dat dáár alle mannelijkheid in een man naar boven komt en in de ‘gay scene’ alle vrouwelijkheid. En ach, het heeft beide z’n charme.

Maar beter gaat het gevoel voor deze hetero snel weer over. Verliefd zijn is niet leuk, als je weet geen enkele kans te maken. Jammer dat je dat niet zelf in de hand hebt.

Magic_boy

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]