"Humanitas gered" door Marius

Titel:  Humanitas gered
Auteur:  Marius
Datum:  31 mei 2008
Revisie:  -
Gelezen:  4400

Humanitas gered

(Drie maanden na dato, met excuus.)

Ik heb het goede nieuws even moeten laten bezinken. Het was eigenlijk een beetje onwerkelijk. Het overhandigen van de petitie en het verlossende woord van de wethouder waren niet zoals ik het in gedachten had. Ik had verwacht dat we nog stevig strijd hadden moeten voeren om de werkgroep uiteindelijk van de ondergang te redden. Het eerste wat ik dan ook dacht, toen ik de wethouder hoorde zeggen dat we dit jaar in ieder geval door mochten, was "oei, en nu gaat het komen". Ik had verwacht dat ze iets zou zeggen in de trend van "maar volgend jaar is het echt afgelopen". Maar nee!

Haar letterlijke woorden (en ik stond oog in oog met haar, toen ze dat zei) waren dat dit jaar de werkgroep nog sowieso door mocht gaan en dat voor de jaren daarop samen naar een structurele oplossing gezocht moest worden. Ik leid daaruit af dat we definitief doorgaan, alleen in welke vorm en uit welk potje de financiën .betaald gaan worden, wordt op een later tijdstip bepaald.

Maar dat we doorgaan is een feit! Hoera voor ons!

En mochten er in de toekomst toch weer problemen komen, dan weten we nu wat we moeten doen: de handen ineenslaan en ons laten horen.

Via deze weg wil ik even een extra woord van dank richten naar Groen Links, die ons probleem bespreekbaar heeft gemaakt binnen de gemeenteraad; en de SP, die vol vuur het agendapunt van Groen Links heeft gesteund. Ook gaat mijn dank uit naar de media die onze situatie met respect hebben behandeld en ons een stem hebben gegeven, waardoor we zichtbaar en hoorbaar werden: Rijnmond TV, RTL 4 (4 in het land), SBS 6 (Hart van Nederland), Eén Vandaag, De Pers, Radio Rijnmond en De Noodles.

En tenslotte een woord van dank aan iedereen die de petitie heeft ondertekend. Binnen Rotterdam zijn we dan misschien een minderheid, maar door 640 handtekeningen aan te kunnen bieden bij de wethouder konden we laten zien dat onze problemen niet alleen voelbaar zijn bij transseksuelen, maar ook bij iedereen daar omheen: vrienden, familie, aanverwanten en sympathisanten.

Veni, vidi, vici!

Leon

Marius

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]