"Back hom(e/o)" door Fred

Titel:  Back hom(e/o)
Auteur:  Fred
Datum:  31 mrt 2008
Revisie:  -
Gelezen:  4408

Back hom(e/o)

Hij heet Seyed Mehdi Kazemi en komt uit Iran. Je weet wel, dat redelijk barbaarse land, waar homo's worden vermoord in naam van Allah de Barmhartige. Of mogen we dat niet meer zeggen na de film van Ome Geert? Want ik ben geschokt, niet door het zwakke, slecht gemaakte filmpje van Geert, maar meer door de angst waar we klaarblijkelijk met zijn allen in leefden. En wat zijn we opgelucht, het valt mee, voor ons dan...

Niet voor Mehdi, voor hem valt niets meer mee. Staatssecretaris Albayrak stuurt hem terug naar Engeland.

Even een lesje Europees recht. Asiel kun je maar in één land aanvragen. Mehdi deed dat in Engeland en werd afgewezen. Als homo kun je volgens de Britten best leven in Tiran, sorry, Iran. Een enkeling wordt opgehangen of gestenigd of eerst gemarteld, verkracht en dan gestenigd of opgehangen. Of kies gewoon een volgorde die je zelf leuk vindt. Maar dan moet je ook maar niet uit de kast komen. Beetje dom zou Maxima zeggen.

Mevrouw Albayrak, het kan niet bestaan dat Rita Verdonk uiteindelijk moest toegeven dat het onmenselijk is om homo's naar Iran terug te sturen en u als PvdA-staatssecretaris dat wel zou doen. Nee, verschuil u niet achter de regeltjes, die kennen we allemaal, maar met mensenlevens speel je geen spelletje. Dat laten we over aan uw islamitische broeders in Teheran. Nee, dit gaat te ver, een koppeling leggen tussen uw geloof en dat van de machthebbers in Teheran... Of mag dat wel? Toon dan dat u niet alleen principes hebt gebaseerd op de sociale democratie, maar laat ook zien wat barmhartigheid echt betekent. Dan kunnen ze daar in Teheran nog wat van leren! Laat zien dat we niet alleen een land zijn dat bang is voor de moslimwereld, maar ook een land waar een mensenleven telt, waar principes tellen.

Fred

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]