"Evolutie" door Kada

Titel:  Evolutie
Auteur:  Kada
Datum:  21 apr 2008
Revisie:  -
Gelezen:  4421

Evolutie

Ooit waren er gewoon twee hokjes: man - vrouw.
Je ging op jacht, bouwde hutten en neukte vrouwtjes of je kookte, baarde en plezierde mannetjes. Punt!
Het leven was simpel, gestructureerd en gewoon duidelijk.
Er was geen aids, geen behoefte aan een flitsende carrière en men vroeg zich helemaal niet af of de dingen eerlijk waren of niet. Zo was het leven en als je het er niet mee eens was, nam je maar een giftig plantje of iets dergelijks.
Elke dag douchen was niet nodig, van 'Levi's' had men nog nooit gehoord en rimpels werden gezien als teken van wijsheid.

Maar langzaam veranderde de wereld. Vissen kregen pootjes en gingen voortaan als salamander door het leven. Mensen kregen hersenen en moesten ineens zonodig allerlei dingen gaan uitvinden.
Berenvellen verdwenen in de kast of belandden voor de open haard. Ervoor in de plaats kwamen Björn Borg-onderbroeken en Esprit-pakjes van 150 euro. Voor de broek alleen!
Je kon de vrouw van je dromen niet meer kopen met schapen. Ineens moest je haar verleiden met rozen, zelf bedachte gedichten en meestal valse beloften van trouw en eeuwige liefde.
Langzaam werd vlees eten taboe en vrouwen kregen spontaan een eigen mening.
Met jagen alleen kwam de man nergens meer en hij deed verwoede pogingen zijn oerbehoeften als hoofd van de stam te behouden.
Hij maakte carrière, bouwde nog stevigere en grotere hutten, dronk bier en speelde voetbal. Alleen maar om te bewijzen dat hij die sterke man was waar de vrouw niet buiten kon.
Maar de vrouwen luisterden niet meer. Een enkele man besloot hen daarom maar te slaan, maar de vrouwen sloegen terug.
De feministe was geboren!

Vrouwen kregen de sterke behoefte onafhankelijk te zijn. Er ontstonden vrouwenberoepen, vrouwensportclubs, vrouwentijdschriften en vrouwencafés.
Sommige vrouwen ontdekten dat ze zich veel fijner voelden bij een andere vrouw.
De lesbo was geboren!

Sommige vrouwen vonden het onzin zich nog langer op te tutten en uit te sloven voor hun man. Met de lesbo aan kop ging de vrouw steeds vaker voor puur natuur en praktisch.
Andere vrouwen zouden dit ook wel willen, maar mochten van manlief de deur niet uit zonder make-up.
De lesbo, ofwel natuurvrouw, liet haar okselhaar groeien en haar hoofdhaar kortwieken, ging scheiden van manlief en pikte zijn kisten mee op weg naar buiten en richtte een strijdgroep op tegen het testen van make-up op hamsters.
De onderdrukte vrouw, ofwel heterovrouw, werd stikjaloers en besloot zich niet te laten kennen. De laag make-up werd dikker, de krultang heter en de hakken hoger.
Een ware oorlog ontketende zich tussen de oervrouw en de feministische vrouw. De mannen keken met angstige ogen toe en vluchtten met een krat bier de voetbalkantine in.

Uiteindelijk kwam er een keerpunt waarin de vrouwen beseften dat het welletjes geweest was. Zij zouden samen sterk moeten staan in plaats van elkanders tegenpolen zijn.
Hedentendage kennen we dan ook een bonte mix van soorten en maten vrouwen. De lesbo scheert haar oksels weer, laat haar haren weer groeien en draagt soms zelfs make-up. De lipsticklesbo is geboren!
De heterovrouw heeft een kort kapsel, draagt thuis een legerbroek en zet zelfs haar man soms achter het fornuis. De metroman is geboren!

De twee hokjes zijn opgesplitst in tientallen hokjes. Sommige vrouwen passen in meerdere hokjes tegelijk en menig man begrijpt er niets meer van, maar het eindresultaat mag er wezen.
Vrede op aarde!

Kada

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]