"opposites attract" door Kada

Titel:  opposites attract
Auteur:  Kada
Datum:  23 okt 2008
Revisie:  -
Gelezen:  4423

opposites attract

Men vraagt mij wel eens op wat voor types ik val en dan beschrijf ik vaak iemand met eenzelfde soort karakter als dat van mij en een totaal ander uiterlijk dan dat van mij. Maar als ik kijk naar mijn partner, valt het direct op dat zij qua uiterlijk en stijl niet heel erg anders is dan ik en qua karakter juist zowat het tegenovergestelde is.

Feit is namelijk dat ik in de praktijk juist aangetrokken wordt door de diversiteit van mensen. Als we het puur over uiterlijk hebben, kan ik wel zeggen dat ik aangetrokken wordt door wat stoere, relaxte, sportieve types. Ik zal me niet zo snel aangetrokken voelen tot een barbiepoptype dat zeker twee uur per dag spendeert aan make-up, haardracht en kledingkast. Ik ben gewoon te anders om me in de wereld van zulke vrouwen in te kunnen leven. Ik voel me fijn bij het type dat ’s ochtends uit bed springt, snel een douche neemt, een van de vijf spijkerbroeken uit de kast rukt, zonder nadenken een van de tien shirts erbij matcht om vervolgens zonder al te veel poespas fluitend naar het werk te gaan op sneakers. Om te stappen hoef je van mij geen twee uur in de badkamer te staan vloeken, omdat je haar niet goed zit. Sterker nog: schiet toch op, je bent leuk van jezelf, je hoeft je niet onnatuurlijk mooi te maken. Don’t get me wrong, een beetje ijdelheid is best goed, hell … ik sta soms ook te vloeken voor de kast, omdat ik niets leuks heb om aan te doen. Maar als ik eenmaal een (meestal heel simpel) outfitje heb gevonden, kan ik binnen een kwartier klaar staan om te vertrekken en zo hoort het ook in mijn ogen.

Qua karakter is het opvallend hoe ik in mijn relatie juist heel blij ben met iemand die niet hetzelfde is als ik. Ik moet er niet aan denken elke dag uuuuurenlang op te trekken met iemand die net zo gevoelig, emotioneel, chaotisch, dromerig en onoplettend is als ik. Ik zou ergens in week 1 al de gehele draad van alles kwijt zijn. De was zou zich opstapelen, rekeningen zouden niet betaald worden, we zouden ruzie krijgen om wie er achter de pc mag, want eenmaal erachter komen we er niet meer achter vandaan. Het leven zou gewoon serieus nog veel ingewikkelder worden dan het voor mij nu vaak al is.

Ik wil iemand aan mijn zij die sterk en zeker is, die de leiding neemt, die mij wijst op dat wat nog gebeuren moet, die me soms een schop onder mijn kont geeft, als ik dingen laat versloffen, die rationeel, nuchter en praktisch ingesteld is. Zo iemand heb ik gevonden en het werkt gewoon bijzonder goed. Soms wordt ik gek van haar perfectionisme en soms word ik boos, omdat ik een schop onder mijn kont krijg, als ik hem niet nodig vind. Soms word zij gek van mijn dromerigheid en baalt ze als een stekker dat ze alles drie keer moet zeggen, voordat ik eens in actie kom. Maar uiteindelijk vindt zij mij meestal gewoon superschattig en geniet ze van mijn onbeholpenheid, emotionele buien en meegaandheid. Uiteindelijk heb ik haar nuchtere visie soms hard nodig om realistisch te blijven, waardeer ik haar praktische instelling en stel ik het zeer op prijs dat ze mij soms wat sturing geeft. We zijn eigenlijk twee totaal verschillende puzzelstukjes die perfect in elkaar passen en eigenlijk bewijzen wij gewoon dat tegenpolen elkaar echt aantrekken en goed samen gaan. Logisch ook dat dit zo werkt: hoe houden man en vrouw het anders al zoveel eeuwen samen uit? Zij zijn immers lichamelijk en geestelijk op vele manieren bij voorbaat al heel verschillend. Twee totaal verschillende mensen kunnen samen een heel sterk team vormen, omdat ze elkaars zwakke punten opvangen.

In vriendschappen wordt ik blij van een soort mix van alle typen en soorten mensen. Ik heb vriendinnen (meestal zijn dit vrouwspersonen) waarmee ik heel serieus kan praten, knuffelen en huilen. Die heb ik ook nodig in mijn leven, want ze zijn zoals ik en begrijpen mij op het niveau waar mijn partner moeilijk bij kan. Met deze vriendinnen heb ik vaak en intens contact. Daarnaast heb ik vrienden en vriendinnen (ook hier meer vriendinnen) waarmee ik vooral heel veel kan lachen. Het soort vriendinnen waarmee ik ga wandelen op het strand, waarmee ik een terrasje pak en klets over werk, relaties of de zin van het leven. Van enorme diepgang en gevoeligheid is vaak geen sprake en meestal zie ik ze echt niet wekelijks, maar dat hoeft ook niet. Sterker nog, bij hen voelt dat perfect, want bij hen wil ik gewoon lachen en ontspannen zonder al te hoge verwachtingen. En tot slot heb ik ook nog vriendinnen en vrienden waarmee ik vooral leuke dingen doe. Met hen ga ik stappen, naar het theater en op cursus of sporten. Ik zie hen veel en meestal zie ik hen samen met mijn partner en da’s gewoon erg fijn en leuk.

Zo heb ik doe-vriendinnen, denk-vriendinnen en voel-vriendinnen en allemaal zijn ze prachtig en welkom. De een is niet beter of mooier dan de ander. Ze maken met zijn allen mijn sociale leven compleet en ik hou van hen allen op een eigen, unieke manier.

We denken allemaal in hokjes en zijn snel geneigd mensen die anders zijn, te veroordelen, maar sta eens open voor iemand die niet geheel hetzelfde is als jij en je zult zien hoe geweldig jullie samen kunnen zijn!

Kada

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]