"Ontdekkingsfase" door Kada

Titel:  Ontdekkingsfase
Auteur:  Kada
Datum:  14 apr 2009
Revisie:  -
Gelezen:  4438

Ontdekkingsfase

Laatst las ik ergens op internet een stukje van een meisje wat echt nog heel jong was en net kwam kijken in lesboland. Ze zat duidelijk op de middelbare school en niemand wist nog dat ze op meisjes viel, behalve misschien haar ouders, maar zelfs daar twijfelde ik aan. Ze schreef dat ze zo graag eens een lesbisch boek of tijdschrift wilde kopen maar het niet durfde. Ze was bang dat mensen in de winkel haar aanstaarde en ze was als de dood dat vriendinnen het blad/boek bij haar thuis zagen liggen en niet meer met haar wilden praten.
Ik las het stukje en dacht terug aan hoe dat voor mij was.

Het lijkt echt eeuwen geleden dat ik stiekem op internet lesbische chatrooms bezocht als mijn ouders niet thuis waren. Ik weet nog heel goed hoe ook ik, bij elke sigarenboer of Bruna zocht naar lesbische tijdschriften, maar er nooit een kocht. Mijn eerste ‘zijaanzij’ kocht ik in de grote stad, toen ik alleen, na schooltijd, ging shoppen. Ik stopte hem zo diep mogelijk in mijn tas en was de hele rit naar huis zenuwachtig omdat ik het zo spannend vond en niet kon wachten hem te lezen. Thuis vrat ik het boekje bijna op en kreeg ik geen genoeg van alle foto’s van leuke, lesbische meiden. De verhalen las ik wel tien keer door en ik werd zelfs opgewonden van de korte liefdesverhalen die erin stonden.

Als ik dan zo’n verhaal lees van zo’n jong meisje, besef ik me hoe ik gegroeid ben. Hoe veel ouder ik in de liefde geworden ben in eigenlijk slechts tien jaar tijd. Ik was 22 toen ik me pas echt besefte dat ik gewoonweg lesbisch was (ben nu 32), en ondanks dat 22 best een volwassen leeftijd is, voelde ik me echt als een puber. Sterker nog, in de liefde was ik echt nog een puber. Ik wist niets, durfde niets maar verlangde de hele dag door!

Ergens ben ik jaloers op zo’n jonge meid, die nog aan het begin staat van haar hele liefdesleven. Natuurlijk, het is bloed, zweet en tranen als je je vriendinnen en familie moet gaan vertellen dat je op meisjes valt. Het is zenuwslopend om je draai te vinden tussen andere lesbische meiden en iedereen die jong en verliefd is, is gedoemd om een paar keer goed op haar bek te gaan. Maar dat hoort er allemaal bij en nu ik er op terug kijk was die tijd echt een geweldig spannende en leuke tijd, ondanks het feit dat het allemaal erg beladen en ingewikkeld was. Het hele leven was zoveel spannender, zo levendiger. Niets was vanzelfsprekend als het om liefde ging en ieder leuk, beetje lesbisch-achtig meisje was een potentiële toekomstliefde voor mijn gevoel. Heerlijk! Onbeschrijfelijk, het gevoel wat je als beginnend lesbo krijgt, de eerste keer dat je beseft dat die meid op de sportclub/op school/ op je werk ook lesbisch is.

Dus bij dezen: Jonge meiden die dit lezen; maak je niet druk. Nu lijken het drempels waar je nooit overheen komt, over tien, twintig, dertig jaar kijk je er waarschijnlijk op terug met een lach op je gezicht en enige vorm van jaloezie. Ik kan je officieel melden, het komt goed en je kunt maar beter zoveel mogelijk genieten van elk stapje wat je neemt, want voordat je het weet worden kleine stapjes grote sprongen en begin je te zien dat kleine stapjes eigenlijk heel erg leuk waren.

Kada

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]