"Smaak" door Hendrik

Titel:  Smaak
Auteur:  Hendrik
Datum:  30 apr 2006
Revisie:  -
Gelezen:  4449

Smaak

Lente, eindelijk gaat het er op lijken, na zoveel uren zon gemist te hebben ziet alles er plotseling anders uit. Het wordt frisser van kleur en warmer om te zien. Ineens zijn de bomen bij ons voor het appartementgebouw volop groen terwijl een week terug de grauwe, kale takken een onbelemmerd uitzicht gaven. Ik ga altijd voor de lente, dat brengt leven met zich mee. Toen ik net op de fiets door de stad scheurde zag ik langs de weg al een eendenpaar met drie donsbolletjes, van de kleine waggelende beestjes die door moeder eend in de gaten gehouden worden. Het is de moeder die er voor zorgt, zo gaat dat in de natuur meestal. Zouden de mensen dat van de dieren geleerd hebben?

De beesten discussiëren er niet over wie de zorg voor de kinderen op zich neemt, het gaat vanzelf. Meteen moet ik denken dat zij ook niet het anders geaarde medebeest uitschelden of uitsluiten. Ik neem aan dat ze niet aan discriminatie doen. Want een tijdje terug heb ik met belangstelling kennis genomen van een aantal feiten die ik nu niet meer op kan sommen. Maar daarin ging het over dieren die als paar door het leven gaan. Daarvan zijn er in dierentuinen, maar ook in de vrije natuur koppels bekend van twee mannetjes of twee vrouwtjes. Zo heb ik mij wijs laten maken dat de stier Herman, tot voor enkele jaren terug de bekendste stier van Nederland, alleen maar zaad produceerde als hij een stier kon bespringen. U weet misschien dat dit allemaal wat gekunsteld in zijn werk gaat met de kunstmatige inseminatie. Een stier moet zijn sperma in een kunstkoe spuiten, daarbij worden hulpmiddelen gebruikt als geur en kleur. Herman wilde dat alleen doen als hij het idee had dat hij het met een andere stier deed.

Vooruit met de geit, genoeg over beesten, we leven in een wonderlijke wereld. De dieren verdragen homofilie wel naar ik aanneem, ik heb het niet onderzocht, maar de site waarover ik sprak op het internet deed (en doet) het mij geloven. Daar kunnen veel mensen een voorbeeld aan nemen, dat is een inkoppertje. Liefde tussen twee van hetzelfde geslacht. Liefde is toch altijd okay? Het gaat bij de beesten niet over het gevoel wat men er bij heeft, zoals dat bij mensen het geval is. Ik bedoel hier dus de seks. Als het gaat over holebi’s, dan gaat het vaak over seks. En dat is volgens mij niet nodig. Bij wie gaat u (ongevraagd) tussen de lakens kijken? Met wie gaat u zomaar over seks spreken? Dat doen we toch niet zomaar? Tenminste als het hetero’s betreft, dan hoeft het niet over seks te gaan.

Wanneer het over seks gaat, dan zijn het de smaken die verschillen. En weten we niet sinds groep drie, vier of vijf van de basisschool van dat rijtje spreekwoorden? Of waren het gezegden? Over smaak valt niet te twisten? Precies, smaken verschillen. Nee, ik wil niet alles proeven, soms denk je van tevoren toch al: daar krijg ik een vieze smaak van in mijn mond? Laat ieder, op dat gebied, dat doen wat bij hem of haar in de smaak valt, dan weet je zeker dat je gaat voor Het Goede!

Hendrik

Ga naar...

[Volgende column] [Vorige column]